Tiramisu
Se trec piscoturile prin cafea (doar cat sa le mangaie cafeaua) fara sa le lasi sa absoarba cafea; se aseaza frumos la rand intr-o forma dreptunghiulara; se intinde un strat de crema si se presara un pic de ciocolata, apoi se aseaza un alt rand de piscoturi, perpendicular pe primul, apoi din nou crema si tot asa pana termini atat crema cat si piscoturile.
Colinde si povesti de Craciun
Pastrand atmosfera sarbatorilor de iarna traditionale, peisajul sonor este cald si intim, cu accente de romantism si nostalgie. Fara sa piarda din diversitate, piesele sunt adaptate formulei de duo, cu tempo moderat si atmosfera calma, dar de o mare intensitate sentimentala.
Mousse au Chocolat
Separati albusurile de galbenusuri; Intr-un vas pentru bain-marie, puneti ciocolata taiata in bucati si untul. Cand incep sa se topeasca, amestecati-le ca sa se omogenizeze impreuna. Luati-le de pe foc si adaugati zaharul, apoi galbenusurile, continuind sa amestecati foarte bine. Bateti cele 6 albusuri pana obtineti o spuma consistenta.
Seri de Poveste la Carturesti pentru cei mici.
Intre 12 si 21 decembrie Seri de Poveste: actori si vedete TV se intalnesc la Carturesti pentru a citi povesti celor mici: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Carturesti si Teatrul Ion Creanga ii asteapta pe copii, parinti, bunici sa impodobeasca sarbatorile cu povesti.
Acasa de Craciun
Costel Busuioc va sustine un concert „Acasa de Craciun” pe 23 decembrie 2008, la Sala Palatului din Bucuresti. Spectacolul va incepe la ora 19.00
Biletele vor fi puse in vanzare pe site-ul vreaubilet.ro, la urmatoarele categorii de preturi:
VIP – 200 Ron, Cat.I – 150 Ron, Cat.II – 100 Ron, Cat.III – 80 Ron, Cat.IV – 60 Ron
”Christmas Songs” by JukeBox
Sunt haiosi, amuzanti, obraznici, veseli si… talentati!! Ei sunt baietii de la JukeBox. „Christmas Songs” este o selectie de piese una si-una, in interpretarea lor, de la „Jingle Bells” la „Let It Snow”, de la „Santa Claus Is Coming To Town” la „Please Come Home for Christmas”.
Gusturi Unguresti In Bucuresti à la Soni
Papa La Soni si Centrul Cultural al Republicii Ungare va invita vineri, sâmbata si duminica (12-14 decembrie) la micul târg de produse traditionale unguresti.
Spuma de mascarpone cu lamaie si lime
Stoarceti cele doua tipuri de lamai. Amestecati mascarpone cu zaharul si adaugati sucul lamailor. Bateti spuma cele 2 albusuri si spuma rezultata incorporati-o in amestecul de mascarpone si suc de lamai. Puneti spuma in pahare micute (spre medii) pe care le puteti decora cu feliute de lime. Introduceti spuma astfel pregatita la congelator timp de 1 ora
moelleux cu sos de ciocolata si zmeura
Ciocolata se topeste la bain-marie; apoi bateti galbenusurile spuma si amestecati-le cu ciocolata topita, dar si cu untul si faina. Apoi bateti albusuriele cu zaharul pana obtineti o bezea pe care o incorporati in amestecul de ciocolata, unt, faina si galbenusuri. Turnati compozitia in forme individuale, unse cu unt topit. Lasati formele in cuptorul incins la 190 grade C pentru 10-15 minute
ICE = In Case of Emergency
Am primit un mesaj care mi se pare a fi interesant si important deopotriva; poate transmiteti si voi informatia mai departe, la prieteni, rude, colegi si cunoscuti.