ICE = In Case of Emergency

Am primit un mesaj care mi se pare a fi interesant si important deopotriva; poate transmiteti si voi informatia mai departe, la prieteni, rude, colegi si cunoscuti.

Salvarea, pompierii si politia au ajuns la o concluzie foarte importantă: au observat că persoanele implicate in accidente (si care nu pot comunica din motive de gravitate a ranilor) au in proportie de 85-90% telefoane mobile. Cu toate acestea, cei care au ajuns să îi salveze, nu stiu cine este persoana cea mai importanta ce trebuie anuntata din lista telefonului.

De aceea au făcut o recomandare, si anume aceea ca noi toti sa inregistram in telefonul mobil numarul şi numele persoanei (persoanelor) ce trebuie anuntata (anuntate) in caz de urgenta cu un pseudonim international: ICE = In Case of Emergency.

Astfel, sub acest cod am putea sa trecem numele si numarul de telefon al persoanelor pe care salvarea, pompierii, respectiv poliţia ar trebui sa le instiinteze in astfel de situatii. Daca dorim ca mai multe persoane sa fie anuntate, acestea vor putea apare sub pseudonimele ICE1, ICE2, ICE3 etc. Este o solutie simpla, ce nu costă nimic, care poate fi foarte eficienta.

Comentati?