Ingrediente pentru aluat:
– 250 gr faina
– 6 linguri zahar
– jumatate pachet unt (cca 125-150gr)
– un ou intreg + un galbenus
– un praf de sare
Ingrediente pentru compozitie:
– 300 gr branza ricotta
– un ou intreg
– un albus batut spuma
– o lingura faina
– 100 gr ciocolata (de topit pentru glazura)
Si-acum sa trecem la treaba: intr-un vas adanc (de preferat un castron) se pun faina si untul (ce a fost tinut la temperatura camerei in ultimele 30 de minute). Se adauga oul, galbenusul, zaharul si praful de sare. Totul se amesteca pana se transforma intr-o pasta omogena, dupa care se baga la frigider pentru 30 de minute.
Intr-un vas separat se pun ricotta, oul, zaharul si faina si se amesteca cu mixerul pana totul devine o crema.
Daca cele 30 de minute s-au scurs, se scoate aluatul din frigider, se intinde sub forma unei foi de placinta si se captuseste cu el o forma de tarta. Se bate albusul pana se transforma in spuma, se pudreaza cu o boare de sare si se adauga la crema cu ricotta. Tot acest amestec se pune in tava, peste aluat. Se lasa la dormit in cuptorul incins pentru 40 de minute (doar un somn de frumusete!) dupa care se scoate si se mai lasa sa se raceasca pentru vreo 15 minute. Abia acum se adauga cicolata care trebuie neaparat sa fie topita.