moelleux cu sos de ciocolata si zmeura

Asta e denumirea oficiala a desertului, dar daca e prea pretentioasa, atunci am sa va spun ca sunt un fel de negrese sau briose ce se topesc in gura, fara nici o exagerare.

Ingrediente:
– 4 albusuri
– 5 galbenusuri
– 150gr unt
– 250gr ciocolata neagra (75% cacao)
– 100gr faina
– 50gr nuci zdrobite
– 50gr migdale zdrobite
– zmera si frunze de menta pentru decor

Ciocolata se topeste la bain-marie; apoi bateti galbenusurile spuma si amestecati-le cu ciocolata topita, dar si cu untul si faina. Apoi bateti albusuriele cu zaharul pana obtineti o bezea pe care o incorporati in amestecul de ciocolata, unt, faina si galbenusuri. Turnati compozitia in forme individuale, unse cu unt topit. Lasati formele in cuptorul incins la 190 grade C pentru 10-15 minute.

Se serveste rece invelit cu un strat fin de ciocolata topita, decorat cu zmeura si moturi de menta.

Comentati?