Tiramisu

Multumesc frumos Kirakiralina pentru reteta!
Avem nevoie de:
un pachet de piscoturi lady fingers,
3 cesti cu cafea expreso.
necesar pentru crema:
200 g branza philadelphia light
200 g iaurt
2 linguri de zahar
50 g ciocolata data pe razatoare.

Se trec piscoturile prin cafea (doar cat sa le mangaie cafeaua) fara sa le lasi sa absoarba cafea; se aseaza frumos la rand intr-o forma dreptunghiulara; se intinde un strat de crema si se presara un pic de ciocolata, apoi se aseaza un alt rand de piscoturi, perpendicular pe primul, apoi din nou crema si tot asa pana termini atat crema cat si piscoturile. La sfarsit presara ciocolata razuita (il si ornezi in acelasi timp) si il bagi la frigider, unde e bine sa stea o zi, pentru ca piscoturile sa aiba timp sa se inmoaie.

Un comentariu pe “Tiramisu

  1. Indraznesc sa va recomand si eu o formula asemanatoare, cu acelasi tip de blat(foi pt.prajitura, sau piscoturi), numai ca e mult mai simpla crema : frisca amestecata cu 1-2 linguri de nes, sau cacao(dupa gust). Se lasa la frigider 2-3 ore si apoi se poate servi rece. Pofta buna !

Comentati?