1983 – Filmul „E.T. The Extra-Terrestrial” devine filmul ce a generat cele mai mari venituri din istoria cinematografului. A pastrat aceasta „coroana” timp de 10 ani cand a fost depasit de „Jurassic Park”, tot al regizorului Steven Spielberg.

s-a nascut Christian Dior la Granville (Manche) in inima unei familii de avizati inventatori ai binecunoscutei (la acea vreme) marci de detergent „Saint-Marc”; a crescut intr-o ambianta foarte belle-epoque. Aparent, a fost atras inca de copil de muzica, desen si confectionarea de costume. O anecdota spune ca 1919, la un targ in Normandia, o ghicitoare i-ar fi prezis: „femeile vor profita de tine, si datorita lor vei reusi”.

1892 – s-a jucat pentru prima data baschet cu public. James Naismith, nascut in 6 Noiembrie 1861 la Almonte, Ontario profesor canadian de medicina la „International Young Men’s Association Training School” din Springfield Massachusetts, a inventat un joc in care o minge trebuia bagata intr-un cos. Primul joc cu spectatori a fost organizat pe 20 Ianuarie, iar in Martie 1894 regulamentul a fost standardizat. Tot el este cunoscut si drept cel ce a instaurat purtarea castii de protectie de catre jucatorii de fotbal american.

1736 – s-a nascut James Watt, inginer si matematician scotian, decedat pe 19 August 1819, ale carui imbunatatiri aduse motorului cu aburi au facut un pas important in revolutia industriala.

1825 – Inaugurarea teatrului Balsoi, cea mai prestigioasa scena din Moscova, Rusia. Situat nu departe de Kremlin, gazduieste piese de teatru, opera si balet. Trupa Balsoi a fost fondata in 1776 de Peter Ouroussov si Mikhail Medoks. Initial compania dadea doar spectacole private, dar in 1780 a achizitionat teatrul Petrovsky si a inceput sa produca spectacole de teatru si opera.

1605 – s-a nascut Don Quihote (adica a avut loc prima publicare a romanului lui Miguel de Cervantes), un visator idealist si un pic absurd.

1853 – ziua nasterii luiAndré Michelin, fondatorul Michelin.

1939 – ziua nasterii lui Superman sau mai corect spus data aparitiei benzilor desenate cu Superman.

In 1622 se nastea Jean-Baptiste Poquelin, autor si actor francez de teatru; s-a stins pe 17 Februarie 1673. Cei mai multi dintre noi il stiu dupa pseudonimul artistic: Molière.

Pe 13 Ianuarie 1942 Henry Ford a depus un brevet pentru masina de plastic. Intentia lui Ford a fost aceea de a demonstra soliditatea plasticului si astfel a depus brevetul pentru crearea masinii de plastic intr-o epoca in care plasticul era un material relativ nou. Patru panouri de plastic montate pe un sasiu de metal, si iata cum Henry Ford avea sa creeze o masina cu 30% mai usoara decat toti bolizii metal fabricati in acea epoca ce avea sa dureze si mai mult timp pentru ca plasticul nu rugineste, nu?! Cu toate acestea, proiectul nu a trecut la productia de masa, dar plasticul este cel mai folosit pentru vehiculele noastre moderne.