18 Ianuarie

1825 – Inaugurarea teatrului Balsoi, cea mai prestigioasa scena din Moscova, Rusia. Situat nu departe de Kremlin, gazduieste piese de teatru, opera si balet. Trupa Balsoi a fost fondata in 1776 de Peter Ouroussov si Mikhail Medoks. Initial compania dadea doar spectacole private, dar in 1780 a achizitionat teatrul Petrovsky si a inceput sa produca spectacole de teatru si opera.

1892 – s-a nascut comicul Oliver Hardy, ce a cunoscut succesul in tandem cu Stan Laurel. A incetat din viata pe 7 August 1957.

1896 – Un aparat cu raze X a fost prezentat pentru demonstratie la New York. La sfarsitul secolului trecut primii radiologi foloseau acest aparat numit masina statica de producere a razelor X. Razele X au fost descoperite un an mai devreme de catre fizicianul german Wilhelm Röntgen, ce a primit pentru asta primul Nobel pentru fizica.

1936 – a incetat din viata Rudyard Kipling, la 71 de ani.

1955 – s-a nascut Kevin Cosner. Kevin Michael Costner este acteur, realizator si producator de film americain nascut in Lynwood, California.
A devenit celebru gratie seriei Incoruptibililor si a westernului „Dansand cu lupii” ce a luat Oscarul pentru cel mai bun regizor.In ultimii ani si-a facut o cariera ca muzician impreuna cu grupul Kevin Costner and Modern West.

2005 – a fost prezentat Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri; a efectuat primul zbor in Aprilie inainte de a intra in serviciu in 2006.

Comentati?