NU salatelor de supermarket

Unele salate de la supermarket contin mai multa grasime si calorii decat un Big Mac cu cartofi prajiti. Cei ce spera sa savureze o salata de vara ca parte a unei diete sanatoase ar putea fi socati. Multe din salatele gata preparate din unele magazine sunt mai nesanatoase decat o dieta cu fast-food si ciocolata. In timp ce un Big Mac si o portie medie de cartofi va incarca cu 820 de calorii si 40g de grasimi, o salata gata preparata are si 855 de calorii si 66.3g de grasimi, si mancand prea multe grasimi cresteti riscul blocarii arterelor si a bolilor de inima, precum si riscul aparitiei cancerului.

Stiu ca vi se pare extrem de comod sa cumparati produse semi-preparate sau gata preparate, dar cel mai sigur si mai sanatos este sa va gatiti singuri. Macar daca faceti o prostie, s-o faceti cu mana voastra. Insa daca sunteti atenti si stiti cateva reguli simple nu-i complicat sa va faceti acasa, chiar si franti de oboseala dupa o zi istovitoare la birou, ceva usor de mancat.

Astazi somon la gratar: e vara, e adevarat, dar daca nu stati la curte (ca sa va puteti face gratarul afara) un cuptor cu microunde, in afara clasicului cuptor de la aragaz poate fi o optiune pentru un somon rapid; un pic de sos de soia si ceva usturoi tocat, ulei de masline, si un pic de chilli sunt suficiente; cu ele mangaiati bucata de somon, pe toate partile, dupa care o lasati vreme de 10 minute (cat sa dati fuga la baie pentru un dus scurt!) sa se odihneasca in toata acesta nebunie de gusturi si arome. Odata relaxati (si voi si somonul), montati grilul la cuptorul cu microunde sau gratarul de fonta pe aragaz, sau gratarul din curte (depinde de ora, timp si resurse personale de energie) si puneti bucata de somon la fript pentru 2-5 minute pe o parte, si inca pe-atat pe partea cealalta. Daca bine cunoscuta culoare a somonului s-a opacizat iar suprafata poarta urmele tentativei gratarului de a patrunde in inima ei, atunci masa e gata. Se serveste imediat (desigur dupa ce l-ati pus intr-o farfurie!).

Comentati?