Viitorul in varful degetelor

Proiectul „Touch Hear” al Universitatii Nationale din Singapore: ce-ar fi daca as putea auzi cuvintele doar prin atingere? Viitorul in varful degetelor. Cum ar fi?

Design Incubation Centre poate fi inca – in mare parte – la faza de „reverie”, dar cui ii pasa? Este o idee uimitoare! Dispunand de doua implanturi, unul in varful degetului si altul in ureche, „dispozitivul” permite utilizatorului sa atinga pur si simplu un cuvant tiparit pentru a auzi intelesul si pronuntia.

Vi s-a intamplat in mod repetat sa dati peste acelasi cuvant intr-o carte, dar nu ati reusit sa intelegeti exact sensul lui? Sau sa descoperiti o expresie – sa zicem frantuzeasca – familiara, dar sa nu stiti cum sa o pronuntati corect? Daca ne oprim s-o notam sau sa verificam dictionarul, cursivitatea si placerea lecturii dispar.

Dictionarul de recunoastere a textului – Touch-Hear – face ca obtinerea informatiilor suplimentare in timpul lecturii sa nu afecteze continuitatea lecturii. Prin atingerea unui cuvant sau a unei fraze, cititorul poate asculta pronuntia si/sau semnificatia. Acest proiect da posibilitatea omului sa-si extinda potentialul uman prin intermediul dispozitivelor tehnologice. (designincubationcentre.com)

Comentati?