Priveste-ti cu atentie mancarea

Priveste-ti cu atentie mancarea

O tanara hotarata sa urmeze o dieta care sa dea si rezultate, a inceput sa fotografieze absolut tot ce manca in decursul unei zile, efectul actiunii sale de mobilizare fiind remarcabil. Brigid Moss a reusit sa slabeasca aproape instantaneu, dupa cum informa la acel moment cotidianul britanic The Daily Mail.

Exista o noua teorie in nutritie conform careia daca-ti fotografiezi mancarea constientizezi (dureros) cantitatea de alimente pe care o consumi zilnic si astfel poti slabi gratie remuscarilor care te lovesc. „Efectul psihologic a fost dramatic. Dimensiunea fiecarei portii este dureros de evidenta si nu te mai poti preface ca nu stii cat mananci in realitate”, a explicat ea, potivit cotidianului britanic.

In cazul iesirilor la restaurant fotografierea portiilor de mancare s-a dovedit a fi destul de penibila, insa Brigid Moss a continuat sa-si respecte planul. Privind fotografiile a inteles ca oboseala, stresul si alcoolul ne fac sa mancam mai mult decat e cazul sau sa ia „gustarele” interzise in diete, cum sunt ciocolata, inghetata, cartofii prajiti. Alcoolul este menit sa sporeasca apetitul iar fotografiile au demonstrat ca, de fiecare data cand bea un pahar de vin, sfarsea in fata unei ciocolate.

Procesul acesta de analiza atenta i-a permis sa inteleaga care sunt momentele de slabiciune; a inteles ca nu se poate limita doar la a gusta un pic din alimentele preferate, astfel ca singura solutie a fost pur si simplu sa nu tina mancare nesanatoasa in casa. Apoi si-a dat seama care este cantitatea necesara pentru a se simti satula.

Trebuie sa fim rationali si sa ne uitam cu adevarat la mancare inainte de a o manca. Cand chiar o privesti, totul se schimba.

Comentati?