Daca ne-am trai viata in sens invers …

Daca am trai invers

Si nu va ganditi la nimic anormal, ci doar diferit de cum cunoastem noi cursul normal … Ceva in genul filmului cu Brad Pitt – The curious case of Benjamin Button, imaginat de F.Scott Fitzgerald, e o metafora a iubirii. Sunt frumoase filmele care au drept poveste o … poveste. Benjamin Button s-a nascut batran. Noi oamenii normali ai zilelor astea, odata ce inaintam in varsta, imbatranim. El intinereste. E diferit. El percepe altfel trecerea timpului. Marcheaza altfel fiecare moment.

Cum sa ai 7 ani si sa fii un batranel in carut? Si desi toata ideea acestei povesti v-ar putea duce cu gandul spre sf, filmul vorbeste despre dragoste, despre forta pe care ti-o da increderea celor apropiati, despre teama ca timpul zboara. Pacat ca nu au gasit o alta actrita; Cate Blanchett este frumoasa, eterica si o actrita foarte buna, insa intre ea si Brad Pitt nu are loc nicio scanteie. Lipseste chimia. Pacat. Probabil ca daca exista chimia, filmul nu avea rival la Oscar. Dar am scris despre Benjamin Button pentru ca mi-am amintit ca povestea lui mi-a oferit sansa unei reflectii: Fiecare varsta are frumusetea ei. Timpul trece la fel de repede pentru toti, doar ca unii constientizeaza asta. Ce s-ar intampla daca am trai viata … incepand cu batranetea?

Am incepe prin a muri astfel am scapa de aceasta trauma care ne urmareste toata viata. Apoi ne-am trezi intr-un azil de batrani si ne-am simti din ce in ce mai bine pe zi ce trece. Am fi externati intr-o buna zi pe motiv ca suntem sanatosi … si am incepe sa primim banii de pensie. In fine in prima noastra zi de lucru am primi cadou un ceas de aur. Am lucra 40 de ani pana am fi suficient de tineri sa putem incepe sa profitam de sfarsitul perioadei de activitate. Am trai din petrecere in petrecere, am bea, am iubi, n-am avea probleme grave. Ne-am pregati pentru studiile universitare, apoi colegiul, ne-am juca cu prietenii fara nici o obligatie pana am deveni copii. Ultimele 9 luni le-am petrece plutind linistiti, bucurandu-ne de incalzire centrala, room service, etc. In final am parasi aceasta lume de rahat intr-un … ORGASM! ceea ce, oricum, e de preferat unui cosciug. 🙂

Comentati?