Voi cat ati rezistat fara apa?

O femeie pretinde ca a petrecut 78 de ani fara apa potabila. Fara sa bea apa potabila.

Narasamma, o femeie de 92 de ani din Bangalore, India, spune ca nu a mai baut un pahar cu apa, de cand avea 14 de ani.

Narasamma este complet constienta ca afirmatia sa este extrem de bizara pentru unii oameni si spune ca tocmai de aceea nu a mai spus nimanui pana acum, doar celor mai apropiati membri ai familiei sale, despre obiceiul sau de anu bea apa potabila. Doamna de 92 de ani, a declarat pentru “Mid Day” ca ea nu a simtit nevoia sa bea apa si ca organismul ei functioneaza suficient de bine cu cele doua cesti de cafea consumate in fiecare zi.

Batrana doamna sustine ca lucrurile nu au fost intotdeauna in acest fel, ci dimpotriva. Cand avea 14 ani, a dezvoltat o afectiune ciudata care a cauzat uscarea extrema a gatului ei, iar ea a ajuns sa bea pana la 10 de litri de apa pe zi. Asta i-a facut corpul sa se umfle pana la punctul in care nu mai avea control asupra membrelor sale. Speriati, parintii ei au dus-o la medicii ayurvedici, care i-au sugerat o terapie cu abur de 48 de zile ce au ajutat la eliminarea excesului de apa prin transpiratie. S-a facut mai bine, dar dupa ce afectiunea ei a revenit, ea a promis sa nu mai bea apa din nou.

Intrebata cum traieste fara apa, Narasamma a spus ca se bazeaza doar pe medicina ayurvedica (pentru ca pastilele necesita a fi luate cu apa) si poarta haine ude pe timpul verii, pentru a supravietui caldurii si pentru a-si regla nivelul de apa din organism. Ea mananca numai orez, fructe uscate si nuci, petrece cinci ore pe zi rugandu-se si posteste cel putin 10 zile pe luna.

In anul 2000, Narasamma a facut un tur de 36 de zile din nordul in sudul Indiei, fara alimente si apa. Ea pretinde ca a sorbit doar 3 cesti de cafea pe tot parcursul calatoriei ei. Doctorii spun ca apa este indispensabila pentru corpul uman, dar in cazuri rare organismul nostru gaseste moduri diferite de a obtine apa de care are nevoie. Pentru a dovedi ceea ce spune, batrana va trebui sa fie bine testata.

Afirmatia Narasammei poate parea absurda, dar in urma cu cateva luni, indianul Yogi Prahlad Jani a uimit oamenii de stiinta cand a dovedit ca poate supravietui fara a manca sau bea apa.

Comentati?