Viata

Avem noi o vorba veche: karma is a bitch! Sau, altfel spus, cum le potriveste ea viata asta pe toate! Si ce bine e cand o face aproape instantaneu, ca sa se prinda tot cretinul ca la un moment dat totul ti se plateste in viata.

(© Liviu Balint / Rêverență – Dictionar cu aripi)

„In curtea unui spital din Bucuresti. Un domn cu un Cayenne zmuceste de masina in fata si in spate, ca sa o aranjeze mai bine pe trotuar (o parcare ad-hoc, practic).

Un tanar biciclist da sa treaca regulamentar, fix in timp ce soferul bruscheaza iar masina si da cu spatele. Biciclistul franeaza brusc si se opreste ca sa il lase pe sofer sa faca manevra.

Asta aseaza in sfarsit masina, biciclistul da sa treaca de el, dar soferul da jos geamul in dreptul lui (ocazie cu care vad ca apartine regnului animal Ceafa Lata) si zice cu sictir catre biciclist: „Bai, saracule…”.

Biciclistul nu zice nimic, se urca pe bicla si incepe sa pedaleze.

Vreo doua ore mai tarziu, il revad pe Ceafa Lata in holul de asteptare de langa sala de operatii. Era cu un dosar in mana si intr-o atiudine de slugarnicie, parca dezumflat total, de m-a surprins, era total altul.

Aflu repede explicatia. Caci din sala de operatii iese un doctor tanar, care se duce la Ceafa Lata si ii explica, foarte profi, ca totul a decurs bine ca „doamna este la terapie intensiva” si ca in cateva ore o sa o aduca in salon.

La incercarile lui Ceafa Lata de a-l „combina” pe doctor, acesta l-a refuzat politicos dar ferm si s-a intors in sala de operatii.

Dap, doctorul era chiar biciclistul.

The end.” – Cristian China Birta

PS-ul ii apartine tot lui Cristian China Birta: „Ah, daca as fi putut eu inventa asta, ce scriitor as fi fost… :)) „

Comentati?