La cafenea

In dupa amiaza aceea la cafenea, pe terasa inghetata, in aer liber, in locul rezervat fumatorilor. Miroasea ciudat, ca in toaleta liceului cand fumam in pauze. Aproape de mine, invelite in paturi calduroase, un grup de patru femei, cam de varsta mea, ce par prietene, chicotind precum adolescentele, rezultat probabil al celor cateva pahare de vin ce zaceau pe masa.

Cand am iesit afara una dintre femei a zis catre celelalte: Il stiu de pe Facebook. Si-apoi catre mine:
„Esti tipul ala cu multe fotografii cu nuduri de femei!”
„Mneah! – intervine alta, cel cu fotografiile e Dieter!” iar a treia cu privire si voce extrem de serioase spune: „Ba nu. Tu scrii povestile de la cafenea, nu-i asa? Ai sa scrii despre noi de data asta?
„Oh, da! O, daaa!” intervin celelalte. „Scrie despre noi!”
„Pentru fotografii nud este putin prea frig”, zic. Chicotesc cu toatele.
„Nuuu, ne corecteaza cea de-a patra. Cel cu fotografiile este Dieter. El – si arata spre mine – doar scrie.”
Doamna cu privirea serioasa spune cu o voce speriata: „Oh, Doamne! Sotul meu crede ca sunt la yoga! Daca citeste asta?!”.
„Poate sa scrie ca nu s-a tinut cursul de yoga, ca a fost reprogramat …”, spune cea de langa ea uitandu-se la mine. Si uitandu-se spre prietenele ei: „Iar noi ii vom plati cafeaua!” Si totule in regula. Dupa care chicoteste din nou.

Si iata-ma scriind:
„Astazi dupa amiaza la cafenea. Impart terasa, la o tigare, cu un tip parfumat – in stanga mea, iar in dreapta cu patru doamne prietenoase dar tacute, triste ca le-a fost amanat cursul de yoga …”.
Multumesc pentru cappuccino!

(PS: Pentru siguranta setarile acestei postari sunt alese astfel incat nici voi, nici partenerii vostri nu le puteti citi). – Peter Moser (traducerea si adaptarea imi apartin)

Comentati?