Taramuri unice

Taramuri unice

Puna de Atacama, sau Platoul Atacama, este unul din locurile extreme de pe pamant – un platou la 11.000 de metri altitudine ce s-a format in urma cu 15 milioane de ani. Doar Tibetul este mai inalt de-atat!

Este al doilea cel mai uscat loc din lume, de 50 de ori mai arid decat Valea Mortii, cu o frumusete tulburatoare a locurilor. Oamenii inca locuiesc pe acest platou de sare si chiar muncesc si se adapteaza altitudinii. Si-au construit adaposturi extragand de secole caramizi de sare, transportandu-le peste munti chiar si pana in La Paz, Bolivia.

Fac deasemena turism, iar iubitorii de liniste si locuri indepartate sunt cu drag si brate deschise asteptati aici. Plimbari pe platoul nesfarsit de sare, pe jos, cu bicicleta sau cu masina, ziua sau – si mai interesant! – noaptea la lumina cerului extrem de senin si plin de stele, va vor cuceri cu siguranta.

Nevoia de mijloace de transport cat mai ecologice si cresterea comertului cu masini electrice va ajuta zona sa se dezvolte mai mult data fiind prezenta unor resurse importante de litiu pe acest platou.

2 comentarii pe “Taramuri unice

Comentati?