Excursie gratuita

Cred sincer ca aceasta excursie gratuita va va face sa va doriti sa mergeti in Scotia. Maine. Urmariti plimbarea virtuala prin unele din cele mai frumoase castele ale Scotiei iar la final aveti si o idee despre ce mi-a ramas mie dupa plimbarea pe taramurile highlanderilor.

Are peste 3.000 de castele si este una dintre cele mai romantice destinatii ale lumii. Este din pacate prea putin cunoscuta de publicul larg. Aceasta tara – Scotia – parte a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, atrage doar o anumita categorie de turisti. Peisajele sale au o frumusete aproape salbatica dar preturile cu mult peste medie iti taie de-a dreptul respiratia si au selectat un segment turistic destul de exclusivist.

Clientii Scotiei sunt fie turisti initiati – cei dornici nu doar de vacante relaxante dar mai ales de experimentarea stilului, a unei vacante daca nu regale, atunci cel putin nobiliare. Multe dintre castelele medievale ale Scotiei sunt astazi ori resedinte pentru burghezia contemporana, fie sunt hoteluri sau case de oaspeti. Cadrul natural aparte in care au fost construite, luxul, confortul, atmosfera veche, medievala, te fac sa te simti ca un adevarat cavaler sau o domnita (implinirea visurilor copilariei dar la o alta scara astazi). Singura potentiala problema este cea a banilor. Insa daca ii ai, Scotia este una dintre cele mai bune investitii.

Daca nu dispuneti de aceste resurse haideti sa le vizitam impreuna pe cele mai frumoase prezentate in filmul urmator: Castelul Edinburgh, Castelul Balmoral, Castelul Eilean Donan, Castelul Stirling, Castelul Urquhart, Castelul Dunnottar, Castelul Blair si Castelul Glamis.

Castelul Edinburgh
castelul_edinburgh_scotia_2

Castelul Balmoral
balmoral

Castelul Eilean Donan
eilean-donan

Castelul Stirling
stirling

Castelul Urquhart
urquhart

Castelul Dunnottar
dunnottar

Castelul Blair
blair-castle_tif

Castelul Glamis
glamis

sursa fotografii: wikipedia, travelblogs.ro

Comentati?