Biciclete, mori de vant, Van Gogh

Cand spui Amsterdam spui biciclete, Van Gogh, il identifici imediat cu Olanda si ale ei mori de vant. La ce altceva iti fuge gandul cand ii auzi numele? Eu ma mai gandesc la nepotul meu stabilit acolo de aproape un an, la Ruxandra si Carla – doua prietene deocamdata doar virtuale.

Amsterdam este un oras in plina verva la orice ora din zi si din noapte, in orice anotimp. Am ales imaginea lui vara pentru ca imi pare mai vie, mai calda, mai aproape de inima mea. Este un amalgam cultural absolut irezistibil. Oameni curiosi, deschisi, prietenosi si spontani. Vorbesc toti engleza, asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme daca te vei rataci pe stradutele inguste si intortocheate; cu siguranta vei gasi pe cinava sa te ajute, nu trebuie decat sa intrebi. Este deasemenea orasul bicicletelor, iar pe stradutele pline de magazine absolut pitoresti, vei intalni cu siguranta un localnic fie cu un buchet de flori in mana, fie cu o carte pe care – paradoxal – incearca sa o citeasca in timp ce merge cu bicicleta. (surse foto: tripadvisor, eurotour, travel.intercontinental)

Dar lasand la o parte cladirile si oamenii orasului, n-ai voie sa ratezi Muzeul Van Gogh, cartierul Felinarelor Rosii, sau o Heineken Experience.

Mai presus de toate insa, n-ai voie sa nu te plimbi fie cu barca, fie cu unul din vaporase, fie cu hidrobicicleta, pe canalele sale.

V-am pus cateva fotografii, poate va fac pofta si vazand cat e de frumos, va duceti si in Amsterdam in vacanta ce se apropie.

Comentati?