Calatorie cu trenul – cele mai ieftine rute

calatorie cu trenulAflam intotdeauna despre cele mai scumpe. Ori de cate ori auzim despre cea mai grozava calatorie cu trenul, cea mai lunga, prin cele mai deosebite locuri, vom descoperi si ca este cu mult peste posibilitatile unei calatorii medii – financiar vorbind. Ca e vorba de Orient-Express, Rocky Mountaineer, The Blue Train in Africa de Sud – toate suna extraordinar, dar nu sunt destinate unui calator/excursionist cu buget mediu.

Asta nu inseamna ca nu sunt si calatorii pentru cei ce nu au o caruta de bani. Si, poate, ca acestea vi se vor parea chiar mai interesante decat cele de fite. Daca va aflati intr-unul din orasele enumerate mai jos si aveti in plan sa cunoasteti oameni si locuri acompaniati de glasul rotilor de tren studiati variantele de mai jos:

Thailand-train

Bangkok – Chiang Mai

Acest tren de noapte este pur si simplu o aventura: de la indragosteala de pe peron inainte de plecare pana la petrecerea ce inevitabil va avea loc in vagonul restaurant in mai putin de o ora de la plecare. Zece ore de calatorie spre nord in care fie ca te relaxezi in patul supraetajat fie ca dansezi pe masa in vagonul restaurant cu paharul de Thai whisky in mana. Pretul: de la 35$ one-way (thairailticket.com)

Chennai to Mumbai

Chennai – Mumbai

Acesta nu este un tren pentru distractie si nici unul pentru turisti – este o fereastra de 24 de ore in tot ceea ce are de oferit „reala India”. Pe masura ce te avanti tot mai adanc in acesta tara, lasand in urma oras dupa oras, satuc dupa satuc traiesti viata tot mai intens alaturi de familii ce isi impart mancarea cu tine, vanzatori ambulanti care-ti ofera spre vanzare orice iti poti imagina; strainii se opresc la o barfa scurta, oameni urca, oameni coboara iar acesta lume dintr-o lume isi vede de cursul ei. Pretul: 30$ (cleartrip.com)

Amsterdam to Prague

Amsterdam – Praga

Sunt o multime de calatorii pe care le puteti face cu trenurile CityNightLine trains oriunde numai sa traverseze Germania. Serviciul, operat de Deutsche Bahn, este un grup de trenuri de noapte relativ accesibile ce misuna prin Europa, dar cea mai frumoasa cred ca este cea dintre Praga si Amsterdam. Pretul: de la 229$ (raileurope.com)

Istanbul to Tehran

Istanbul – Teheran

Aceasta este cu adevarat o calatorie nintr-o lume in alta, una ce te va purta din cosmopolita metropola turceasca intr-una din cele mai neintelese tari ale Orientului Mijlociu. Este o calatorie de doua zile, in cea mai mare parte la bordul Trans-Asia Express, ce traverseaza culturi, zone rurale si un lac la granita turco-iraniana, purtandu-te prin locuri pe care n-ai fi crezut ca le vei vedea vreodata. Cu totii ar trebui sa facem acesta calatorie. Pretul: de la 56$ (iranrail.net)

Trans-Siberian

Trans-Siberian

Aceasta este deja o clasica, o liniuta ce-ar trebui sa existe in listele alea cu nşpe lucruri de facut inainte sa mori; si este una care poate fi considerata accesibila daca iei in considerare distanta si durata; este o calatorie de sase zile la un pret mediu de 150$ pe noapte, ce te va purta prin trei tari (daca alegi ruta Trans-Mongola)si cinci cursuri orare. Nu exista momente de plictiseala intr-un Trans-Siberian: de la bautul de vodka in vagonul-restaurant, la exploratul lucrurilor ciudate si minunate aflate spre vanzare in fiecare gara afalta pe ruta trenului si pana la schimbarea calibrului rotilor la granita Mongoliei cu China. Pretul: de la 920$ (realrussia.co.uk)

Maine va invit la episodul doi si alte cateva rute de pus in planurile de vacanta de anul acesta ori anul viitor.

Comentati?