Meniul zilei de astazi

Intotdeauna am crezut ca unul din angajati, talentat si cu abilitati caligrafice, scrie in fiecare zi oferta locului respectiv. Si poate ca in unele cazuri asa si este, dar se pare ca nu-i deloc iesit din comun, ba chiar e indicat, sa iti angajezi pe cineva cu simt artistic.

Rajiv Surenda este caligraf cu creta si a inceput sa scrie meniul zilei pentru locuri cunoscute din Kensington Market din Toronto. Face caligrafie de peste 10 ani iar prietenii i-au sugerat sa faca acest serviciu pentru a-si face cunoscute abilitatile unei audiente mult mai mari si mai variate. Scrisul cu creta este o indeletnicire lipsita de stres – gresesti, stergi si-o iei de la capat cu usurinta, spre deosebire de pix, cerneala, vopsea.

caligrafie2

Poate va intrebati cat timp necesita sa completezi o tablita cu meniul unui bistro ori restaurant. Rajiv are nevoie de putin peste o ora. Panourile elaborate, mari, care de regula nu se schimba timp de cateva luni (meniurile fixe) necesita intre 3 si 5 ore.

Oare cat sa coste o astfel de indeletnicire? Ei bine preturile depind de cmplexitate si de timpul implicat. In general pretul este de 30-60$. Panourile mari, din interiorul localurilor (protejate si de fenomenele naturale) costa 100-300$.

Cum isi gaseste clientii?! Simplu: avand un portofoliu al lucrarilor sale, cu o atitudine pozitiva si un luminos zambet isi abordeaza potentialii clienti.

caligrafie3

Exista concurenta pentru un astfel de artist? Ba bine ca nu! Exact asa cum banuiam (si spuneam la inceputul articolului) membrii personalului din restaurante si cafenele, care au un scris relativ frumos.

Sa-ti iei geanta cu crete si bureti si sa calatoresti prin lume cred ca poate fi jobul visurilor mele 😀 Scris frumos am, investitia in uneltele de scris nu e uriasa, imi trebuie doar un fond de pornire si cred ca as putea sa fac treaba asta pentru urmatorii 10 ani calatorind prin Europa. Si SUA ar fi o idee! (Fotografii: Christian Humphrey)

caligrafie1

Comentati?