Un parc in totalitate din lut

lutUn parc cultural unic facut in intregime din lut a fost deschis publicului in orasul Tangshan, China.

Randuri de case, strazi aglomerate pline cu furnizori si tarabele lor, oficiali de rang inalt si carute trase de cai, parcul este o reproducere a celebrelor pergamente Zhang Zerui in timpul Festivalului Qingming.

lut

Omul din spatele acestui proiect unic este un localnic din districtul Fengrun, numit Qin Shiping. Tangshan are traditia in ceramica iar Qin a lucrat ca si sculptor si pictor pe cand era doar un baiat. In 2005 a venit cu ideea de a oferi o priveliste unica asupra Chinei si pentru ca a fost mereu un fan al picturii lui Zhang Zherui, a decis sa recreeze imaginile descrise in lucrarile de arta cu sculpturi lut.

lut

lut

Qin Shiping a pus ideea in practica in 2008. El a angajat doi experti in sculptura in lut, cu multa experienta in spatele lor, si 100 de lucratori cu care a demarat proiectul. Trei ani mai tarziu parcul Tangshan a fost in sfarsit finalizat si deschis publicului larg. Are 300 de metri lungime si 60 metri latime si a fost construit la o scara de 2/3. Costul exact al parcului nu a fost inca facut public, dar in 2009 Qin Shiping declara ca a investit deja peste 10 de milioane de yuani (1.545.000$).

lut
(foto: OddityCentral.com)

Comentati?