Padurea stramba

Am gasit o fotografie cel putin ciudata iar pe net n-am gasit prea multe explicatii. Am incercat sa-mi explic ce reprezinta fotografia in afara de o imaginea cu padurea stramba. Mai multe posibilitati imi vin in minte. Este evident ca acei copaci au fost indoiti cand erau inca foarte tineri, apoi si-au revenit. Cei care locuiesc in apropierea lacurilor intinse, cu valuri mari ce ingheata iarna, au vazut copaci afectati in acest mod.

Am sentimentul ca padurea stramba este de fapt o pepiniera, datorita uniformitatii varstei arborilor si banuiesc ca aceasta este o curbura facuta/cauzata de om, din cauza asemanarii „defectului” la toti copacii implicati. Daca e adevarat, atunci explicatia mea cea mai buna ar fi ca acesti copaci au fost obligati cumva sa creasca astfel pentru a fi folositi in constructii navale sau ca material pentru alte lucrari din lemn.

Am cativa cititori pe luna ce vin din Polonia (ma intreb ce i-o interesa; sper ca sunt romani); poate ca cineva ne poate oferi un raspuns cert legat de padurea stramba.

Comentati?