Vacanta romantica intr-un far

farIn functie de cum privesti problema, a sta intr-un far ar putea fi ori extraordinar de romantic, ori infricosator ca naiba. Urmarind apusul soarelui din varful turnului dupa o zi lunga de mers pe jos de-a lungul plajei – cu siguranta va fi romantic. Urmarind rostogolirea cetii cu nimeni altcineva pe distante de mile in jur – cu siguranta film de categoria B (incercati sa vedeti The Fog/Ceata din 1980 ca sa intrati mai degraba in starea de spirit „necesara”). Cred ca farurile se incadreaza iremediabil in categoria romantica. Situate in locuri izolate pe intreaga Scotie, toate sunt disponibile pentru inchiriere prin intermediul National Trust al Scotiei.

mull

NTS lucreaza in parteneriat cu Consiliul Farurilor din Nord, care detin proprietatile, transformand fostele faruri (si implicit locuinte ale paznicilor de far) in case simple, elegante pentru inchiriat. Ei ofera cazare la Mull of Kintyre, Stoer Head, Covesea si Mull of Galloway.

Covesea Skerries sunt un mic grup de insule care se afla in largul coastelor Moray, iar farul este situat pe continent supraveghind cu lumina sa insulele. Mull of Kintyre Lighthouse este situat pe insula, sus pe o panta foarte abrupta, in timp ce Stoer Head este la 10 mile nord de satul de pescari din Lochinver.

StoerHeadUpper01

Farul Mull of Galloway suna cel mai atragator. Mull in sine este un promontoriu in varful sudic al Scotiei, si la doar 26 de mile departare fata de Irlanda. Farul este inconjurat de paduri, munti, plaje nisipoase, castele in ruina si sate porturi fiind de fapt situat intr-un sanctuar al pasarilor. Odata trecut peste caldura uimitoare a casei-de-acasa, nu ramane altceva de facut decat sa admiri, sa te relaxezi, sa visezi si sa iubesti. Ne vedem acolo!

Mull of Galloway

1675

2 comentarii pe “Vacanta romantica intr-un far

Comentati?