Reciclam?

1Tires

Reciclarea este cuvantul de ordine. Doar cu cateva zeci de ani in urma, lumea avea foarte putina idee despre ce ar trebui sa faca cu sutele de milioane de resturi de anvelope aruncate pe te miri unde peste tot in lume – murdarind spatiile de depozitare, „pastrand” apa statuta aducatoare de tantari purtatori a tot felul de boli, care mai de care mai grava si provocand uneori incendii ce pot arde vreme foarte indelungata cu emisii de noxe ce distrug generatii … Astazi traim vremuri mai prietenoase cu mediul. Cauciucurile reciclate sunt (oarecum omeneste) folosite sa marcheze drumurile, sa faca locurile de joaca pentru copii mai sigure (protejand leaganele, gardurile de plasa) sau fiind sub forma a tot felul de animale … cateva puteti vedea si in Bucuresti in Parcul Izvor, sa sustina casele, si cum o demonstreaza si urmatoarele exemple, sa aduca un stil ciudat caminelor noastre.

2Tires

Nu numai ca este un mobilier rezistent la uzura, dar arata si se simte ca nimic altceva. Oare va fi urmatoarea materie prima sau super-material pentru designeri? Suficient de hotarat sa se mentina in forma, suficient de flexibil sa amortizeze impactul si capabil sa reziste la temperaturi extreme. In fotografie aveti un set masa de cafea, dar cu siguranta acest material este facut pentru mobilierul de gradina.

3Tires

Dar daca vreti confort mai mult decat durabilitate, adaugati un pic de aer. Sau folositi camerele vechilor cauciucuri ale camioanelor (desi cred ca in ultimul timp s-a generalizat folosirea cauciucurilor tubeles, deci nu stiu cat de raspandite mai sunt si camerele …). Mobila gonflabila de la Recycoool este opera designerului israelian Nir Ohayon si arata delicios de comfortabila sau mai degraba surprinzatoare.

4Tires

Flexibila si incasabila, impermeabila si disponibila in cantitati uriase – de ce oare producatorii de genti folosesc plasticul si pielea cand cauciucul reciclabil se potriveste atat de bine?

5Tires

Sau poate vreti o alternativa durabila la ceramica? Ghivecele de cauciuc nu se vor ciobi sau sparge, se vor adapta pe masura ce sunt umplute si vor „inghiti” orice pedeapsa le aplicati. Perfecte pentru ghivece sau ca suporturi pentru ustensilele din bucatarie, asa cum propune Recycled Tire Bucket (stanga) sau stilul de butoi sau de cultivator irlandez (dreapta), potrivite pentru orice scop, orice mediu.

6Tires

Si cea din urma utilizare … hmmm, desi sunt convinsa ca se pot face infinit mai multe lucruri din cauciucul uzat … Ei bine, ce pot sa spun altceva in afara de felicitari pentru BadAss Paddles (din pacate nu se mai afla in business) pentru gandirea laterala si creativitatea lor … dar poate si asta i-a scos din business … oricum, cred ca exista o „piata” pentru orice produs …

2 comentarii pe “Reciclam?

  1. Bunica a luat doua anvelope, le-a pus in gradina, le-a umplut cu pamant si a pus floricioase colorate. Arata interesant. Vrea sa faca o gradina pe verticala tot urcand astfel de anvelope.

  2. Eu cred ca toate problemele s-ar rezolva daca populatia planetei ar fi redusa cu 90-95%. N-ar mai fi nevoie de reciclare pentru ca s-ar arunca/folosi mult mai putin. E o idee… LOOOL!

Comentati?