Fetelor, supermarket e cuvantul!

supermarketFetelor, supermarket e cuvantul! Evident ca cercetatorii britanici (ca doar ei sunt specialisti in cele mai neobisnuite, stranii, ciudate, dar extrem de interesante studii) au descoperit ca, in medie, barbatii petrec circa 43 de minute pe zi uitandu-se dupa 10 femei diferite. Asta inseamna 259 ore, sau aproape 11 zile pe an, adica un total de 11 luni si 11 zile in perioada de varsta intre 18 si 50 de ani. Insa studiul lor spune ca nu doar barbatii admira sexul opus; si femeile trag cu ochiul, insa doar la 6 barbati si doar pentru circa 20 de minute pe zi in medie. Asta inseamna un total de aproape 6 luni petrecute admirand barbati in acelasi interval de varsta ca si ei: 18 si 50 de ani.

Mark Ireland, purtator de cuvant al Kodak Lens Vision Centres, cei care au efectuat sondajul, spune: „Barbatii sunt renumiti pentru aceasta ocupatie: privitul dupa femei. Dar este interesant de aflat exact cat timp petrec cu aceasta “ocupatie”. Un an din viata lor este un timp indelungat sa il petreaca doar holbandu-se la sexul opus.”

Sondajul, efectuat pe 3.000 de persoane a aratat ca supermarket-ul este locatia cea mai la indemana pentru ocheade, urmata de bar si apoi de cluburile de noapte. Femeile se bazeaza in continuare pe traditionalele ocheade din pub-uri sau baruri, ca fiind locatiile lor cele mai populare.

Dar in timp ce marea majoritatea femeilor si barbatilor se simt flatati de faptul ca mai sunt subiectul privirilor fixe, barbatii se bucura mai mult cand sunt admirati (19%), in comparatie cu doar 9% din femei. In schimb 16% dintre fete se simt neconfortabil, in timp ce 20% spun ca sunt stanjenite. Peste 40% dintre femei au declarat ca ochii sunt primul lucru pe care-l remarca la barbati, in timp ce acelasi numar de barbati au recunoscut ca privirile le sunt atrase de figura femeilor (da, sigur! Si marmota invelea ciocolata in staniol!). Insa bunul simt nu a disparut cu totul (cel putin in Regat): mai mult de jumatate dintre britanici rosesc cand sunt surprinsi uitandu-se insistent la cineva.

O treime dintre cei intervievati a sfarsit certandu-si partenerul pentru ca ratacea cu privirea in alta parte, 10% despartindu-se din aceasta cauza. Holbatul a functionat cam la 35% dintre britanici, acestia recunoscand ca au inceput o relatie cu cineva cu care au schimbat ocheade. Studiul a descoperit deasemenea ca peste o treime dintre britanici ar suferi daca nu ar mai putea admira sexul opus, daca si-ar pierde vederea, in timp ce pentru 71% fata partenerului ar fi ceea ce le-ar lipsi in primul rand.

61% dintre oameni sunt ingrijorati ca vederea le slabeste cu timpul. In ciuda acestui fapt, doua treimi admit ca nu fac o prioritate din sanatatea ochilor lor, iar 38% nu si-au mai testat vederea de peste doi ani. Topul locurilor preferate de barbati ca sa se holbeze dupa femei: supermarket; pub/bar; nightclub; munca; magazine.

Comentati?