O reteta de mic-dejun sanatos si delicios

Reteta urmatoare ii apartine unui anonim pe jumatate cunoscut (cum am convenit cu el sa-l numesc, pentru ca e timid si cocheteaza doar cu cititul site-ului deocamdata), si este pentru o persoana:

– 4-5 linguri de ovaz neprocesat.
– 1 lingura pudra de lucuma. (Lucuma este un fruct exotic pe care e posibil sa nu-l gasiti pe toate tarabele pietelor de la noi 😀 In acest caz, acest fruct poate fi inlocuit cu 2-3 curmale sau o banana bine coapta.
– 4-5 migdale.
– scortisoara.

optional: 1 lingura seminte de in macinate

Preparare:
1. Se clateste ovazul in cateva ape si se lasa ovazul peste noapte in apa. Dimineatea se clateste iarasi si se scurge apa.
2. Se lasa curmalele in apa (cat sa fie acoperite) peste noapte sau macar 4-5 ore.
3. Se lasa migdalele in apa peste noapte. Dimineata, se arunca apa de la migdale si se clatesc un pic in apa de izvor/filtrata.
4. Se pun in blender/mixer ovazul, lucuma (ori curmalele sau banana) cu tot cu apa in care au stat si inul macinat.
5. Se amesteca bine in blender. In functie de consistenta dorita se mai adauga apa sau lapte de canepa sau migdale sau orice alt fel de lapte (vaca, soia, capra).
6. Se adauga scortisoara deasupra.
7. Optional: se adauga capsuni, kiwi sau alte fructe.

Asa cum v-am scris si mai sus, in loc de curmale sau lucuma se poate folosi o banana coapta. Deasemenea reteta permite „n” variatiuni. De exemplu, cateodata furnizorul retetei mai adauga pudra de cacao, cocos pudra si /sau pudra de maca.

Se poate consuma imediat dupa preparare sau … „Eu las preparatul 1-2 ore in frigider pt ca imi place mai rece. Chestie de preferinta. In final, nu pot sa spun decat: yummy :)” Pofta buna!

2 comentarii pe “O reteta de mic-dejun sanatos si delicios

Comentati?