Ce sa mananci dupa 35 ani ca sa-ti pastrezi silueta

Dupa 35 de ani, a-ti pastra greutatea in limite normale devine din ce in ce mai greu, indiferent de sex. Specialistii in nutritie au facut o lista cu cateva alimente, care, incluse in meniul de fiecare zi, ne mentin in forma si chiar pot sa ne ajute sa slabim pana la cinci kilograme anual.

1. Apa plata cu lamaie. Reclama aceea cu gasca fetelor ce beau apa plata cu lamamie nu era chiar intamplatoare: gasca exista! Studiile spun ca persoanele aflate la cura de slabire si au schimbat bauturile carbogazoase dulci cu apa plata cu lamaie, au reusit sa scape mai usor de excesul de greutate. In plus, bauturile acidulate trebuie oricum evitate deoarece contribuie la pierderile osoase care duc la osteoporoza.

2. Semintele de in, sunt bogate in fibre si grasimi sanatoase ce ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange. Se spune chiar ca acest produs poate atenua simptomele legate de schimbarile hormonale.

3. Nucile contin acizi grasi omega-3 care ajuta sa pastram senzatia de satui pentru mai multa vreme. Asadar, pentru a potoli pofta de mancare, putem rontai cateva nuci intre mese!

4. Sosul iute este un condiment care ajuta la scaderea nivelului de insulina din organism, insulina ce este responsabila pentru depozitele de grasime.

5. Scortisoara in loc de zahar in cafea ne va ajuta sa salvam cateva sute de calorii saptamanal. Insa scortisoara poate reduce si nivelul colesterolului, responsabil cu unele afectiuni ale inimii.

6. Somonul are carnea cea mai bogata in calciu si vitamina D, de aici si valoarea nutritionala ridicata; potoleste imediat apetitul si ajuta la mentinerea siluetei.

Asadar semintele de in, nucile, sosul iute, scortisoara si carnea de somon, incluse in meniul zilnic, ne vor ajuta sa ne mentineti silueta.

3 comentarii pe “Ce sa mananci dupa 35 ani ca sa-ti pastrezi silueta

  1. 1-5 OK, referitor. Despre 6., nu as manca somon de crescatorie (preferabil „wild caught” si nu mai mult de 1 x saptamana din cauza continutului de mercur). Oricum cred ca dupa pui bio, are fi a doua optiune pentru „carnivori”. Sardinele sint ff bune pentru ca au continut mic de mercur( cantitatea de mercur din peste e direct proportionala cu marimea lui) si unul bogat in omega 3, calciu si vitamina D.

    Pe vremuri erau sardinele in sos tomat, pe care le mancam cu multa pofta la Costinesti…:)

    Despre nuci, sunt mai sanatoase neprajite si hidratate (8 ore in apa) pt a fi mai usor digerabile.

  2. Multumesc mult pentru info. Faza cu tinutul miezului in apa n-am stiut-o dar nu-i niciodata prea tarziu sa inveti ceva bun.

    Si daaa, ai dreptate, sardinele de la Costinesti (sau plimbate la Costinesti) …. eheeei ce vremuri … 😀

Comentati?