Sydney: anatomia vacantei perfecte

Sfaturi pe care mi-as fi dorit sa le fi primit inainte de calatorie:

Bilet avion.
Rezerva cu mult timp in avans. Pretul variaza cu aproape 1.000 euro cu 6 luni inainte de plecare comparativ cu 3 luni inainte. Ruta aleasa de mine a fost Bucuresti-Dubai-Singapore-Sydney.

Daca poti, ia bilet Business Class.
In cazul meu, Qantas a facut upgrade datorita unei greseli in rezervare si pot spune ca un pat inclinat la 180 grade si un meniu creat de Neil Perry pot transforma orice zbor de 12h intr-o reala placere. Beneficiile obisnuite ale Business Class-ului exista si aici. In Sydney, pasagerii clasei Business au un culoar special pentru control pasapoarte si verificarea valizei pentru materiale organice incat tratamentul VIP e complet. Cum ar spune un prieten, dai un ban dar merita.

Viza.
Pentru obtinerea vizei australiene, cetatenii romani trebuie sa contacteze Ambasada Australiei in Belgrad. Programeaza-ti din timp trimiterea actelor. Eu am profitat de o vizita in Belgrad si m-am prezentat personal insa vizele pot fi acordate chiar si electronic sau prin trimiterea documentelor prin curier rapid.

Protectie solara.
Daca de obicei folosesti 15-20-30 SPF, Australia e diferita. Cifra corecta pentru sun-block este 90 SPF. Foloseste-l.

Bere Foster.
“Spare yourself the embarrassment” cum ti-ar spune un prieten. Desi este promovata in spoturi publicitare premiate ca fiind esenta modului de viata australian, aceasta bere nu se vinde in Australia datorita calitatii sale proaste. Sa o ceri intr-un pub in Sydney este ca si cum ai cere o pizza cu blat pufos in Napoli. Iti doresc noroc pentru ambele.

In ce priveste experienta vacantei mele australiane imi pot inchipui cum, in urma cu sute de ani, detinutii britanici plangeau la imbarcarea catre insula necunoscuta. Acum in schimb am facut si eu parte din grupul de turisti care pling la plecarea din Australia si ar face orice sa ii convinga pe localnici sa ramana pe insula lor.

Este pur si simplu un loc care provoaca dependenta de starea de bine pe care ti-o imprima chiar si intr-o vacanta de o saptamana.

2 comentarii pe “Sydney: anatomia vacantei perfecte

  1. n-ai stiut ca nu vinzi produsul caruia ii faci reclama mai multa?si…cit de proasta poate sa fie o bere incit sa n-o poti bea. :))

Comentati?