O plimbare dimineata in loc de cafea

Maine dimineata, in loc de cafea e de preferat o plimbare de 20 de minute in aer liber. Ne invioreaza la fel de mult ca o cafea?

Doar 20 de minute in aer liber pot avea un efect mai bun de revigorare decat o ceasca de cafea, conform psihologilor. Chiar si fara a face vreun fel de activitate fizica, oamenii devin mai plini de energie in aer liber. O legatura intre corpul uman si natura ne face sa ne „simtim mai vii”, spune profesorul de psihologie Richard Ryan. O plimbare dimineata ar putea fi mai eficienta decat un expresso.

Cercetatorii de la Universitatea din Rochester, statul New York, au adăugat: „Natura este un combustibil pentru suflet. Deseori, atunci cand ne simtim epuizati ajungem inevitabil la o cească de cafea, dar asta sugereaza ca o modalitate mai buna de energizare este de a ne conecta cu natura.” Echipa sa a realizat cinci teste pe 537 de studenti voluntari, expunandu-i la o varietate de situatii active si sedentare, in casa si afara. Nivelurile de energie si starile lor au fost masurate pe parcursul zilei, si li s-a cerut de asemenea sa se imagineze in diferite imprejurari.

Rezultatele, publicate in Jurnalul de Psihologia Mediului, au aratat o crestere masiva a vitalitatii dupa 20 de minute in aer liber la plimbare si s-au simtit mai energici doar imaginandu-se a fi in aer proaspat. Beneficiile s-ar putea extinde chiar si asupra sanatatii. Profesorul Ryan a adaugat: „Oamenii cu o mai mare vitalitate nu doar au mai multa energie pentru lucrurile pe care vor sa le faca, ci sunt, de asemenea, mai rezistenti la boli fizice. „In natura simtim ca inflorim, asa ca a o avea mai mult ca parte din viata noastra este obligatoriu, mai ales atunci cand traim si lucram in medii inchise.”

Comentati?