Posetele periculoase

Posetele supradimensionate, ce se cam poarta (inca), devin o amenintare pentru soferite, spune un studiu (facut de cine altcineva decat cercetatorii britanici?!).

Femeile pierd in medie 416 de ore din viata rascolind in posetele-sacosa in cautarea cheilor masinii „ingropate” pe undeva pe la fundul gentii. O treime – din 1.080 de femei intervievate – spun ca s-au panicat sau au devenit anxioase de multe ori nereusind sa-si localizeze cheile cu repeziciune, in special cand calatoresc singure sau seara tarziu.

eva longoria

Deasemenea 12% au fost jefuite in timp ce nu erau atente iar 28% au simtit ca au fost urmarite cand se indreptau singure spre masinile lor.

chanel_supersize_tote

75% din doamnele si domnisoarele intervievate au apreciat ca au fost cele mai vulnerabile cand se indreptau noaptea spre masina. Soferitele londoneze s-au simtit in nesiguranta in timp ce cotrobaiau dupa chei in genti, in timp ce cele din Tara Galilor sunt cele mai afectate de acest gen de infractiuni.

megs-dvf-bag-159x240

Jenny Fawson, director de siguranta personala la Organizatia Suzy Lamplugh Trust, spune: „Doua din cele mai importante lucruri pe care le poate face o femeie pentru a-si inbunatati starea de siguranta personala este sa fie atenta la cei din jur, la vecinatati si sa evite potentialele situatii periculoase. Daca nu sunt atente pentru ca vorbesc la mobil, asculta muzica la mp3 player sau e bagata cu totul in geanta ei cautandu-si cheile, nu vor putea observa iminenta unui pericol si cu atat mai putin nu-l vor putea evita.”

Comentati?