Varsta maximei fericiri

Un studiu efectuat de catre producatorul de articole pentru vopsirea parului Clairol a descoperit varsta maximei fericiri pentru femei: Studiul efectuat pe un esantion de 4.000 de femei cu varste intre 25-65 de ani a aratat ca varsta la care femeile sunt cele mai multumite in 12 din cele mai importante arii ale vietii lor este cea de 28 de ani. Conform rezultatelor, femeile sunt mai fericite in cariera la 29 de ani si cele mai multumite cu relatiile lor un an mai tarziu, la 30, in ciuda faptului ca de cel mai bun sex au parte la 28.intrebati pe mine, as zice ca e un pic superficial studiul, sau poate doar esantionul… Lasand la o parte faptul ca atunci cand am schimbat prefixul la 3 am fugit la mare ca sa nu fiu acasa si sa primesc toate telefoanele de ziua mea (mi se parea cumplit sa primesc felicitari pentru ca imbatranesc, limita celor 30 fiind ceva de neconceput), varsta la care eu m-am simtit cea mai fericita (dupa criteriile studiului) a fost la 35 de ani. Dar desigur, eu nu fac parte din esantion, si chiar daca si pentru mine aspectul conteaza intr-o oarecare masura, el nu este prioritar. N-am sa ma sinucid pentru ca nu ma mai incap blugii de la 28 de ani, sau pentru ca tenul de la 18 ani pentru care eram strigata „Piersicuta” nu mai are nimic in comun cu cel de astazi. Anii in plus aduc cu totul alte satisfactii, impliniri, fericiri de moment sau de mai lunga durata … Ne desavarsesc.

Purtatorul de cuvant al marcii Clairol Perfect 10, ce a efectuat studiul, spunea: „Totul in viata atinge un punct de maxim la un moment dat, si a avea aproape 30 de ani pare a nu fi atat de rau”. “Varsta de 28 de ani a fost indicata cu precizie ca perioada din viata unei femei cand parul arata cel mai bine, corpul este in varful de forma iar increderea in sine este tot timpul la limita maxima. Securitatea locului de munca, un venit sigur, apartenenta la o relatie si legaturile de prietenie, ajuta la crearea acelei perioade a vietii noastre in care toate vin impreuna si se leaga. Este deasemenea perioada in care ne bucuram de cea mai buna activitate sexuala, dar fericirea este de scurta durata. Apoi totul incepe s-o ia razna”.

Pentru ca traverseaza bariera celor 30 de ani incep sa-si faca griji despre batranete, despre incaruntit si riduri. Insa nu este totul pierdut pentru cele de peste 30, pentru ca femeile sunt mai multumite de situatia financiara la 33 si linistite cu caminul si viata lor de familie la 32.

Studiul mai arata ca doua treimi din femei simt ca imbatranesc mai devreme decat barbatii, iar femeile aleg sa isi scada cu usurinta 5-10 ani din varsta reala.

A iesit la iveala si ca 56% din femei sunt ingrijorate de faptul ca isi pierd atractivitatea pe masura ce imbatranesc. Dar a bea din fantana tineretii se dovedeste a nu fi chiar ieftin, de vreme ce in medie femeia cheltuieste cam 750 euro anual, sau peste 60 de euro lunar pe produse de infrumusetare in incercarea de a pastra tineretea. Studiul mai arata ca femeia “pierde” peste 5 zile pe rutinele de fiecare zi de infrumusetare, adica o medie de 22 de minute/zi.

Psihologul Corinne Sweet mai adauga: „A avea o zi in care parul iti arata bine este esential pentru succesul atat la job cat si in dragoste, de vreme ce marea majoritate a femeilor isi percep propriul par ca pe coroana lor de glorie. Considerand ca reala concluzia ca o femeie are 6 zile pe luna in care parul ii arata dezastruos, orice ajutor pe care femeia se poate baza pentru a-si imbunatati imaginea parului acasa, in cat mai scurt timp si cu rezultate garantate, poate insemna un ajutor urias in cresterea starii de bine, a increderii si a respectului pentru ea insasi. Asta le poate ajuta pe femei sa simta ca “tin haturile” vietii lor, in ciuda vremurilor extrem de competitive si a alergaturii permanente”.

Comentati?