Inima de Phoenix

Ce inseamna sa ai o inima de Phoenix.

Viata te crapa si te rupe, te rasuceste si te transforma. Si te lasa in incertitudine, subred, asteptand totul sa se termine. Cazi cu repeziciune, dar din fericire nu se moare din atat. Cazi rau, disperat sa respiri o noua viata. Te scufunzi, si totusi o faci in pasi de dans pana la capat.

Crapat si rupt, scufundandu-te cu viteza ametitoare iti construiesti aripi de foc sa-ti lumineze calea. Imbratisezi flacarile uriase cu inima ta si lasi bratele strambe ale vietii sa-si croiasca drumul necunoscut prin ranile tale. Cojesti strat dupa strat calatorind in lung si-n lat, in mare parte in interior.

Cauti aventuri care te omoara si te renasc mereu si mereu. Saruti intunericul pe frunte, faci amor cu gelozia si inoti in mari murdare de suferinta. Plangi si tipi si rezisti pentru ca doare intotdeauna. Si-apoi iei o gura de aer, adanc si clocotitor, si inghiti intreaga durere a vietii. Expiri artificii, scuipi otrava, urli la mare, la cer si la pamant, si lasi sa treaca totul. Ii dai drumul durerii sa plece si sa te lase.

Cu ambalaj proaspat transformat inspiri si te ridici asa cum n-ai mai facut-o alta data. Esti nou nascut. Pentru a mia oara. Indiferent de cum viata te crapa si te rupe, te rasuceste si te transforma, continui sa rezisti in bucati instabile, nesigure, si lasi totul sa curga. Te vei ridica intotdeauna, pentru ca ai invatat atat de bine cum sa cazi.


Textul mi-a fost inspirat de fotografia prietenei mele Beatrix Anamaria Ciotlosi.

by-beatrix-anamaria-ciotlosi

2 comentarii pe “Inima de Phoenix

Comentati?