Animal de companie

Melci uriasi africani. Sunt cea mai mare specie de melci de pe planeta, cu o cochilie ce poate creste pana la 30 de cm lungime si 15 cm in diametru.

Originari din padurile tropicale din Ghana, Africa, uriasii melci africani traiesc in conditii tropicale, neavand inamici naturali. Lipsa oricarui inamic si faptul ca fiecare melc poate lasa pana la 1.200 de oua la o nastere, sunt coordonate ce duc la efective impresionante, cu adevarat o problema.

Oriunde o colonie a acestor melci se stabileste, celelalte specii de melci de copac dispar. Apetitul lor insatiabil pentru orice tip de planta ori fruct transforma acesti giganti in daunatori. Si numai ca sa va faceti o idee, chestiile astea mananca tot ce prind in cale, chiar si tencuiala si vopseaua cladirilor.

Ca toti melcii, Uriasul Melc African este hermafrodit si extrem de prolific. O ssongura pereche de melci poate produce o colonie de 8-10 miliarde de membri intr-un ciclu de viata de 5-7 ani. Inca jumatate din acest ciclu si ne vom trezi cu 16 catralioane de taratoare baloase uriase. Este o imagine pur si simplu infricosatoare, mai ales ca se pot ingropa singuri pentru o perioada de 6 luni, daca vremea nu este potrivita pentru ei.

In timp ce in Africa sunt considerati paraziti, in lumea occidentala sunt foarte cautati pe piata datorita inteligentei lor si abilitatii de a reproduce sunete.

Comentati?