Greutatea unui pahar

DSC_0151Un psiholog ii invata pe cursantii lui despre „managementul” stresului. A luat un pahar de apa si s-a plimbat prin sala … in liniste. Toata lumea astepta o intrebare de genul – este pe jumatate plin sau pe jumatate gol. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul si si-a intrebat auditorii: „Cat de greu este acest pahar cu apa”. Incurcati, cursantii au dat raspunsuri intre 250 si 500 ml.

Raspunsul psihologului a fost urmatorul: Greutatea absoluta nu conteaza. Conteaza cat timp il vei tine ridicat. Un minut – nici o problema. O ora – o durere de brat. O zi – iti paralizeaza bratul. In fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimba. Se schimba doar timpul … si cu cat e mai lung, cu atat mai greu este. Stresul si grijile din viata sunt asemenea paharului cu apa. Daca te gandesti putin la ele … nu se intampla mare lucru. Daca te gandesti mai mult la ele … incepe sa te doara sufletul. Daca te gandesti tot timpul la ele – iti paralizeaza mintea … nu mai poti sa faci nimic.

De aia este important sa te eliberezi de stres. Cand ajungi acasa pe seara … lasa-ti grijile deoparte. Nu le purta cu tine in noapte. Pune paharul jos! (sursa: www.andreilaslau.ro)

Un comentariu pe “Greutatea unui pahar

Comentati?