Faceti cadou putina poezie

Faceti cadou putina poezie

„Astăzi am trecut pe la prietenii mei de la editura Herg Benet, am semnat niște cărți, unele deja comandate, altele pentru eventualii viitori cititori/cumpărători. Discuția cu Alex Voicescu, recunosc, m-a cam deprimat. Mi-a spus că s-au vîndut doar vreo patruzeci și ceva de exemplare din Manualul Îmblînzitorului de Cafele, o carte – zic eu, de parcă ce altceva aș putea spune?! – mișto, dar asta aproape nu contează, ceea ce contează este PR-ul delirant, marketingul funambulesc, publicitatea sălbatică. I-am spus lui Alex că nu am stofă pentru astfel de activități lucrative, alții, cum e Adrian Teleșpan, de exemplu, care e un autor de succes al Herg Benet, nu ca mine, pot, și bravo lor, eu nici măcar n-am avut energie să fac o lansare pentru Manual, în fine.

Pe de altă parte, ce rost ar avea să mă agit?! Astea nu sînt vremuri pentru poezie și experimente sofisticate. Cînd văd cîte nenorociri curg pe news feed-ul meu (Pungești, Roșia Montană, Cod Penal, politicieni penali etc.), mi-e și jenă să postez pe FB chestii poetice, așa cum mi-ar plăcea. Astea nu sînt vremuri pentru poezie. Sînt vremuri pentru romane porno psihologice, pentru horror-uri social-politice, pentru fantasy-uri polițiste, cu hipsteri, țărani și jandarmi. Și, mai ales, vremuri pentru a scrie un roman colectiv, în stradă.”

Pachet2-nou-Iulian_Tanase

Tocmai pentru ca vremurile sunt atat de urate ne trebuie frumuseti pentru suflet. Hai sa-l contrazicem pe Iulian Tanase!

Eu mi-am facut un cadou si mi-am comandat online „Manualul imblinzitorului de cafele” si am avut surpriza sa aflu ca primesc si „Iubitafizica”! Vine Mos Crăciun! Faceti cadou putina poezie!

Comentati?