Dragostea cauta apropiere, dorinta necesita distanta!

Dragostea cauta apropiere, dar dorinta necesita distanta! Asta ne invata in ultima sa carte Esther Perel. Cand lucurile in viata ta nu merg prea bine si simti nevoia sa te confesezi, toata lumea iti sare in ajutor cu un sfat si o vorba buna … toata lumea te sprijina, insa cand intampini probleme in dormitor, oare mai cauti compania altora? Iti inchipui ca toti trec prin situatii similare si te resemnezi sau cauti un ajutor specializat?

Daca o vizita la un psihoterapeut reprezinta un pas prea mare pentru tine (dar micut pentru omenire) ai putea incepe cu o lectura de specialitate: „Inteligenta erotica” este un bestseller international semnat de Esther Perel. Din fericire, nu este inca o carte cu ponturi „trendy” pentru o partida de milioane, ci este mai degraba o culegere de reflectii, o suma a celor mai frecvente probleme ce apar in viata erotica, intalnite de Esther Perel a carei profesie este cea de terapeut de familie la cupluri de diferite nationalitati si provenienta culturala din Europa sau America.

Daca vrei sa stii de ce sexul „in captivitate” – a se citi relatie monogama de lunga durata – distruge erotismul si mai ales daca vrei sa stii cum sa traiesti cu pasiune, nu doar sa supravietuiesti, Esther Perel este cea care te poate ajuta. „Inteligenta erotica aspira sa va angajeze intr-o discutie sincera, clara si provocatoare. Va incurajeaza sa aveti curiozitati, sa spuneti ceea ce este de nerostit si sa nu va temeti sa puneti sub semnul intrebarii corectitudinea sexuala si afectiva. Lasand usile deschise spre viata erotica si viata de familie, va invit sa punem accentul pe sex”, Esther Perel.

„Mating in captivity”/”Inteligenta erotica” a fost tradusa in 20 de limbi si s-a vandut in peste 100.000 de exemplare in intreaga lume. Perel scrie periodic articole de specialitate in publicatii precum The Washington Post, Vogue, Health Parent, Working Women, a fost intervievata de New York Times si The Wall Street Journal si invitata la Oprah Winfrey Show, The Sunday Show si Good Day New York.

Comentati?