Va duceti la cumparaturi cu lista?

Cand va pregatiti de cumparaturi, va faceti lista sau va treziti in magazin in fata raftului si va intrebati: asta-mi trebuie? asta nu? Conform teoriei antropologului american Bill Keaggy nu haina il face pe om ci lista lui de cumparaturi.

Din 1977 a colectionat peste 1.400 de liste abandonate in carucioarele de la supermarket, ori in magazine sau parcari. Le-a scanat pe toate si le-a postat pe www.grocerylists.org Nu este un experiment stiintific, insa Keaggy spune ca listele dau o imagine clara despre viata oamenilor si starea lor psihica in momentul alcatuirii acestora.

Suportul folosit pentru insiruirea produselor necesare intr-o gospodarie este incredibil de divers: de la banalele chitante de la bancomat, la o bucata de lemn si chiar pe o foaie de hartie cu autograful actorului Chavy Chase. Curiozitatile nu se opresc la suportul folosit ci continua cu continutul acestor liste. Cea mai mare parte a listelor contin ceapa, unii nu stiu sa scrie corect numele unor alimente, iar marea majoritate le pastreaza cu sfintenie: „Chiar daca toti vad ce am cumparat cand punem produsele pe banda la casa, listele sunt considerate a face parte din viata noastra particulara” spune Keaggy.

Comentati?