Canepa pentru camin

hemp houseCanepa s-a dovedit a fi utila pentru mult mai multe lucruri decat medalioane pe timpul taberelor de vara, obiecte de imbracaminte dragute sau drog pentru relaxare usoara; conform cercetatorilor Centrului pentru materiale de constructii inovative de la Universitatea din Bath, canepa amestecata cu un adeziv pe baza de clei creeaza un material de constructie cu un impact asupra mediului “mai bun decat zero”. Cu alte cuvinte, proprietatile eficientei energetice ale materialului combinat cu incidenta aproape inexistenta asupra mediului a cleiului fac din aceasta noua “inventie” o solutie eficienta pentru constructii.

libp0194A face rost de materiale pentru construirea structurii unei case de canepa este deasemenea la indemana. Cercetatorii universitatii spun ca e nevoie de 4 luni si un teren de dimensiunile unuia de rugby pentru a creste suficienta canepa din care sa faci o casuta cu trei dormitoare. Daca ar fi folosita la scara larga, solutia construirii unor astfel de case ar putea sa le aduca bani frumosi cultivatorilor de canepa.

Un proiect de trei ani si in valoare de 1,1 milioane $ ofera destule informatii despre soliditatea, durabilitatea si fezabilitatea caselor din canepa. Un lucru este cert insa: cultura canepei trebuie sa fie legalizata la scara industriala daca vrem case ieftine. In SUA de exemplu, importul ei este permis, dar cultivarea de catre fermieri este ilicita.

Un comentariu pe “Canepa pentru camin

  1. Sa inteleg ca daca-ti ia foc casa tot cartierul e „high”?! Sau poate vecinii iti vor da foc la casa ca sa se „relaxeze”… LOL!

Comentati?