Viitor

Anul 2036. Deschid ochii si privesc soarele arzator de Februarie filtrat prin bannerul atarnat pe bloc, in timp ce-mi dau jos headsetul neuronal care mi-a plantat reclame in visele din noaptea trecuta. Imi e indiferent, mai am 3 rate si banca n-o sa ma mai oblige s-o port. Ma indrept spre baie amortit si apas robinetul Dove cu 1/3 crema hidratanta. In cele 15 secunde de apa imi aduc aminte ca trebuie sa platesc ratia de Dorna saptamana asta. De cand au facut apa de la robinet nepotabila, imbuteliatorii s-au cam nesimtit.

Mi-e pofta de McDonalds. Ma intorc in living si deschid televizorul. Au mutat Acces Direct la 7:30 acum, asa ca mai sunt doar 10 minute de stiri despre noile produse din Carrefour. As vrea sa inchid TV-ul, dar trebuie sa astept 15 minute inainte sa pot folosi butonul de power.

Mai bine pun de cafea. Scot capsulele cu praf, dar alea de la Jacobs s-au terminat. Mai am cateva de la Lavazza dar trebuie sa scot aparatul din dulap, pentru ca nu se potrivesc.

Fuck it! Nu stiu de ce mi-e pofta de mec. Arunc o privire curioasa prin geamul vendomatului, dar astia de la Pepsi au doar KFC. Merge. Bag cardul si-mi iau stripsurile precum si cuponul de reducere pentru lotiunea de soare de la Nivea. In perioada asta a anului e periculos sa mergi prin soare asa ca s-ar putea sa am nevoie de ea.

Mananc in fata televizorului in timp ce Maruta il critica pe Mircea Badea pentru deciziile politice pe care le-a luat in ultimul timp. Cand o sa scapam de fosilele astea din politica?

Suspin cu voce tare stiind ca microfoanele de la Google Analytics o sa-mi adauge remarca la studiul lor demografic. Destept, Radu, destept. Ma simt satisfacut ca traiesc intr-o lume in care eu sunt cel important. Stripsurile astea sunt reci.

by Radu Pislaru

Un comentariu pe “Viitor

Comentati?