Cele 10 minute perfecte

Un sondaj facut atat pe barbati cat si pe femei, a scos la iveala durata ideala a unei experiente sexuale. Cuplurile care cred ca nu se descurca de minune in pat pentru ca atat de multe celebritati se lauda cu sesiuni de sex ce dureaza toata noaptea, se pot linisti acum. Contrar fanteziei populare cu privire la necesitatea unei activitati pasionale de ore intregi, terapeutii in sex spun ca aproximativ zece minute sunt perfect satisfacatoare.

De fapt, filme precum “Sex and the City” si “Desperate Housewives” au creat asteptari nerealiste pentru performantele din dormitor, care nu pot conduce decat la dezamagire. Experienta perfecta: perechile se bucura de sex pentru ceva intre 3 si 13 minute, dupa cum spun cercetatorii. Cuplurile din viata reala sunt multumite sa faca dragoste in medie 10 minute, iar unele dintre ele pot gasi orice peste 10 minute oarecum obositor.

Cercetatorii Eric Corty si Jenay Guardiani au realizat un sondaj pe pacientii a 50 de membri ai Society for Sex Therapy and Research, care includ psihologi, medici, asistenti sociali, terapeuti de familie si asistente medicale. Cum cu totii au vazut mii de pacienti in decenii de activitate in SUA si Canada, au fost rugati sa noteze care sunt contactele sexuale pe care pacientii le considera adecvate, de dorit, prea scurte sau prea lungi.

Cei mai multi dintre ei au apreciat ca atunci cand au facut dragoste ce a durat de la 3 la 7 minute a fost o experienta „adecvata” iar sexul cu durata intre 7 si 13 minute ca „de dorit”. Cu toate acestea, ceva mai mult de 13 minute a fost evaluat „prea mult timp”. Cei mai multi au fost de acord ca sexul, care a durat intre 1 si 2 minute a fost „prea scurt” pentru a oferi satisfactie.

Cercetatorii au declarat ca vor ca rezultatele studiului sa „incurajeze” cuplurile. „Cultura populara de astazi a consolidat stereotipurile despre activitatea sexuala”, a spus Eric Corty, profesor de psihologie la Penn State University. “Multi barbati si multe femei par sa creada fantezia cu partide de amor ce dureaza toata noaptea. Aceasta pare o situatie ce conduce doar la dezamagire si nemultumire. Speram ca acest studiu va risipi fanteziile si va incuraja barbatii si femeile cu date realiste.” Corty si Guardiani au publicat descoperirile lor in “Jurnalul de Medicina Sexuala”.

Studiul vine ca un serviciu de consiliere, dupa ce s-a raportat o crestere a numarului de cupluri ce se plang ca sunt dezamagite cu viata lor sexuala. In ultimii cinci ani s-a inregistrat dublarea numarului de cupluri ce apeleaza la terapia sexuala.

Un sondaj separat publicat in ultimele luni a aratat ca cele mai multe femei casatorite mai degraba ar prefera sa doarma, sa citeasca o carte sau a vizioneze un film decat sa faca sex.

3 comentarii pe “Cele 10 minute perfecte

Comentati?