Dedesubturile New York-ului

New York City asa cum nu-l veti vedea niciodata: Multi il considera cea mai populara destinatie si cel mai vizitat oras din lume. Cei ce l-au vazut spun ca exista o anumita ambianta si experienta unica in spatele unei vizite la New York City pe care nu le veti gasi in prea multe alte locuri. Unele dintre reperele cele mai importante din lume pot fi gasite in The Big Apple, din Central Park la Statuia Libertatii si la Empire State Building. Cu toate acestea, exista o parte a New York-ului pe care turistul tipic din voi nu o va vedea si aceasta este subteranul.

In timp ce multi locuitori si calatori frecventi ai NYC folosesc metroul, mare parte a turistilor aleg taxi-ul sau chiar calatoria cu autobuzul in cazul in care trebuie sa foloseasca o metoda de transport public.

Oricum, conform Gizmodo, doi tipi au luat-o prin adancurile New York subteran pentru a arata o parte din Big Apple, care de multe ori este ratata de turisti si localnici deopotriva.

Doar cu o pereche de manusi, un rucsac si o camera video, istoricul Steven Duncan si cameramanul Andrew Wonder au pornit-o prin subteranele New York City. Nu, nu intr-o plimbare cu metroul NY-ului, ci chiar prin tunelurile orasului. Ceea ce urmeaza este o dramatica serie de 30 de minute, adesea plina de suspans si mister. Filmul ii ia pe spectatori din statiile de metrou pe deplin operationale si ii duce la statiile istorice care nu mai sunt in uz.

Aceasta nu este doar un video de amatori cu ceva muzica stranie. Ca istoric urban, Steven Duncan aduce tunelurile la lumina predand istorie si spunand povesti in timpul filmului, mixandu-le cu un pic de suspans pentru a face totul mai captivant. Acesta este parte a unui proiect multimedia in curs de desfasurare pe care Duncan l-a facut in mai multe orase din intreaga lume. Si cum subteranele unui oras nu sar in ochi la fel ca si zgarie-norii, ne-ar placea sa vedem mai multe videoclipuri ca asta, zic eu in numele meu dar si al vostru. Am dreptate?

Comentati?