Secretul unei diete reusite: tacamurile

Intrebare scurta, raspuns rapid, fara timp de gandire: ce credeti ca va ajuta sa mancati putin si sa slabiti: folosirea unei furculite mari sau a uneia mici? Pentru mine ar face sens ca cea mica este raspunsul corect, pentru ca mananci mai putina mancare odata, dar stiinta a demonstrat altceva:

Oamenii care folosesc furculite mari mananca mai putin decat cei folosesc furculite mici dar numai cand mananca din farfurii pline cu mancare, spune un nou studiu.

Pe o perioada de doua zile cercetatorii de la University in Salt Lake City au monitorizat clientii unui restaurant italian in timpul a doua pranzuri si doua cine. Unul din autorii studiului si doi cercetatori asistenti au fost chelneri si au pus fie furculite mari, fie mici la anumite mese.

Distribuirea furculitelor a fost facuta prin rotatie dupa fiecare masa iar felurile comandate au fost cantarite inainte de a fi servite clientilor. Dupa ce farfuriile au fost aduse inapoi la bucatarie, fie goale, fie cu resturi ce trebuiau aruncate la gunoi ori ambalate pentru acasa, au fost din nou cantarite.

Rezultatele au aratat ca atunci cand cantitatea de mancarea a fost mare, cu o farfurie umpluta, cei ce au mancat cu furculite mici au consumat semnificativ mai mult decat cei cu furculitele mari. Asta ar putea fi din cauza ca cei aflati la masa au senzatia ca nu mananca destul din mancare atunci cand folosesc tacamuri mici si deci nu-si satisfac foamea, conform cercetatorilor (LiveScience; foto: images.wikia.com/assassinscreed)

Comentati?