Carne artificiala made in Japan

Cercetatorii japonezi au creat carne artificiala din excremente umane.

Criza globala alimentara este o problema foarte serioasa, dar profesorul Ikeda crede ca ultima sa inventie – carne artificiala avand ca baza proteinele din excrementele umane – ar putea fi de un mare ajutor.

Cercetatorul japonez din Okayama spune ca tara sa are mai mult namol de canalizare decat poate manipula, astfel ca cei care administreaza canalizarea orasului Tokyo i-au cerut sa cerceteze care sunt posibilele lui utilizari. Cunoscuta fiind natura usor traznita a unora din cercetatorii japonezi nu-i nicio surpriza ca cel in cauza a venit cu solutia unui burger de rahat (scuzati expresia, dar literalmente asta se afla in canalizare!). In timpul cercetarilor sale , el a descoperit ca mizeria contine o mare cantitate de proteine, asa ca a inceput sa dezvolte un proces de extragere a valoroaselor proteine si transformare a lor intr-un substitut viabil de carne.

Namolul de canalizare este bogat in proteine pentru ca este plin de bacterii, majoritatea provenite din fecalele umane. Totusi aceste microorganisme sunt inofensive pentru ca sunt distruse de caldura in timpul procesului de fabricatie. Conform testelor initiale, carnea artificiala are gust de carne de vita, datorita proteinei de soia adaugate, iar Ikeda a adaugat un colorant alimentar rosu pentru a-i da un aspect mai natural. In termeni de valoare nutritiva, burgerul de rahat nu arata foarte rau. Are 63% proteine, 25% carbohidrati, 3% lipide si 9% minerale.

Cu toate acestea, insusi Ikeda admite ca nu sunt multi oameni care ar fi dornici sa incerce carnea respectiva daca ar sti ca a fost facuta din noroi de canalizare si contine proteine din excremente umane. Insa daca ne scapa de sub control criza alimentara n-as fi surprinsa sa vad oameni batandu-se pe o bucata de astfel de carne. In acelasi timp Ikeda spera sa-si aduca inventia la scara de productie de masa, facand-o astfel accesibila. Intre noi fie vorba, la ce zace in canalizari nu productia de masa e problema! In acest moment „the shit meat” este mai scumpa de 10 ori decat carnea reala, dar odata ce pretul actualelor cercetari este scos din ecuatie cercetatorul japonez spera ca artificiala sa carne sa poata concura cu cea naturala.

Amintiti-va sa intrebati de unde provine carnea data viitoare cand ajungeti sa comandati intr-un restaurant japonez.

Comentati?