Botoxul paralizeaza emotiile

Botoxul iti poate sterge ca prin farmec micutele linii de pe chip ce au inceput sa te ingrijoreze atat de mult, insa odata cu ele te pot lipsi si de emotii, sugereaza specialistii intr-un nou studiu. „Prin paralizarea muschilor acelora „incretiti” ce sunt in mod obisnuit activati atunci cand esti suparata, cu botox se scurt-circuiteaza chiar si emotiile” scrie Newsweek.

Botox, prescurtare pentru toxina botulinica, este o neurotoxina produsa de bacteria Clostridium botulinum. Este una din cele mai otravitoare substante de pe pamant. Constatarea se bazeaza pe fenomenul cunoscut prin care zambetul aduce fericire iar incruntarea iti multiplica tristetile.

„In mod normal creierul trimite semnale nervilor periferici sa se „incrunte”, iar marimea „incruntarii” ar urma sa se duca inapoi spre creier” spune profesorul emerit de psihologie Arthur Glenberg. „Dar in acest caz, bucla aceasta este intrerupta, iar intensitatea emotiei si a abilitatii noastre de a o intelege cand e concretizata in limbaj sunt perturbate”.

Comentati?