Visati la o insula privata?

Suntem cu totii megalo-maniaci sau doar eu cred asta? Totusi fascinatia unei insule proprii cu siguranta ca v-a sedus fie si numai pentru cateva secunde. Este ceva cu adevarat interesant in legatura cu insulele private: un loc numai pentru noi, unde putem face orice vrem, imprejmuit de apa, cu unul-doi palmieri, o barcuta cu care sa ne mai miscam un pic de colo-colo din cand in cand, cam asta este o mica insula privata. Asa-i ca nu doar eu visez la ceva de genul asta?!

In 1965, cunoscutul actor Marlon Brando a cumparat Insula Te’tiaroa, langa Tahiti, de la un medic stomatolog britanic care o obtinuse tratandu-l pe regele local de o durere de masele. Brando a ajuns sa o cunoasca cu ocazia unor filmari si s-a indragostit de frumusestea ei. Cam in acelasi timp balerinul Rudolf Nureyev a chizitionat Isola Dei Galli, o pitoreasca insula aflata in apropierea coastelor Italiei.

40 de ani mai tarziu, Nicolas Cage a ales o mica insula din Bahamas numita Leaf Cay, putin mai sus de cea a cantaretilor Faith Hill si Tim McGraw. Intre timp Leonardo Di Caprio a investit intr-o mica insula Caraibiana, Blackadore Caye, din Belize, si se vorbeste ca o transforma intr-un resort exclusiv eco-friendly.

Si cei de mai sus nu sunt singurii reprezentanti ai celebritatilor ce si-au cumparat mici bucatele de intimitate. In urma cu cativa ani, Mel Gibson a cumparat Mago Island, in Fiji, pentru $14,8 milioane. Insula are o ferma, un mic sat unde locuiesc angajatii, 400 vite, 16 cai si 300 capre si, desigur, alte trei mici insule in vecinatate.

Si lista continua … Aparent Johnny Depp detine Little Halls Pond Cay in Bahamas, Robin Williams are o insula in Pender Harbour – Columbia Britanica, miliardarul Richard Branson detine Insula Necker in Insulele Virgina Britanice iar Diana Ross detine Taino in Polinezia Franceza. Suedezii Agnetha Faltskog de la Abba si starul tenisului Bjorn Borg detin Ekerö, langa Stockholm si respectiv Insula Kattilo. Celine Dion detine si ea o bucatica de sihastrie in Rivière des Mille Iles, Canada.

Fara niciun dubiu celebritatile au motive diverse si bune pentru a se refugia pe insule unde pot fi singuri, dar aceasta alegere au facut-o si oameni mai putin celebri. De exemplu un cunoscut realizator de programe radio Paddy Roy Bates, in 1967, impreuna cu prietenii si familia, a luat in proprietate un fort din timpul celui de al II-lea Razboi Mondial aflat in apele internationale din sudul coastelor britanice si a cerut recunoasterea suveranitatii independentului stat, Sealand. Bates a introdus chiar si o constitutie pentru Sealand, un drapel, un imn national, o moneda (dolarul Sealand), timbre si pasapoarte.

In 1949, Russel M. Arundel s-a autointitulat „Printul Printilor” din Baldonia in Insulele Tusket, Noua Scotie. Similar, insula daneza Elleore a fost preluata in 1944 de un grup autointitulat „The Immortals”. Aparent nu-i deloc complicat sa te declari regele sau regina propriei voastre insule, in special daca o faceti cu simtul umorului si fara mari asteptari de la acesta rang.

Daca insa luati mai in serios aceasta probleme, primul lucru ce-l aveti de facut este sa dovediti ca aveti toate drepturile asupra „regatului” vostru. Ba mai mult, va puteti construi propria insula de la zero in apele internationale. Este o modalitate costisitoare de a face asta, dar poate dejuca o groaza de probleme legale. Alternativ, puteti intotdeauna strabate globul pentru noi descoperiri geografice ce n-au fost inca revendicate. Nu se stie niciodata …

Daca toate astea vi se par prea complicate, exista totusi o lista cu cateva insule ce sunt in acest moment disponibile la vanzare (Melody Key, Little Eden Cay, Leaf Cay). Va puteti face propria coroana si alege un titlu princiar. Mult noroc si nu uitati sa ma anuntati si pe mine daca ati reusit! Sa vi se realizeze toate visele in 2011!

Comentati?