Toaleta ce-ti verifica starea de sanatate

Atentie ipohondrilor (dar nu numai lor)! Multumita japonezilor (cine altcineva era in stare de asta?) vom putea in curand sa uitam de vizitele dese la doctor pentru controalele medicale. Dar asta nu pentru ca nu ne mai pasa de doctor, ci pur si simplu pentru ca mai degraba mergem la toaleta si in timp ce facem treburi mai mici sau mai mari, „toaleta inteligenta” va subtitui doctorul:

Inginerii de la Toto au inventat un receptacul montat in interiorul bazinului care analizeaza continutul de zahar si temperatura din urina, in timp ce un dispozitiv fixat pe brat va monitoriza tensiunea. Rezultatele sunt expuse pe un monitor de computer montat pe peretele baii.

„Cu acest model, datele sunt trimise automat catre computerul personal, iar apoi le puteti trimite prin email doctorului personal. Modelul generatiei urmatoare va trimite datele automat membrilor familiei si/sau doctorului prin Internet” a declarat pentru AFP unul dintre inventatori.

Buna electronica, numita si „toaleta inteligenta” este capabila sa stocheze informatii de la maxim 5 persoane si va costa undeva intre 4.100 si 5.850 de dolari, pretul din Japonia.

Comentati?