Picnic la Paris?

Parizienilor le place sa manance in aer liber: de la primul semn de vreme blanda, orasul devine un picnic urias si fiecare banca, fiecare mal al raului, fiecare petec de iarba este cotropit de multimea fericita de rontaitori de sandwichuri. Pentru cei care nu pot – sau mai degraba nu vor – sa si le faca singuri, asortarea la un picnic colorat poate fi obtinuta de la Cococook, un magazin mititel si cochetel, care ofera feluri de mancare proaspat facute si deserturi de luat acasa.

Variind de la virtuos la indulgent, toate elementele din meniu sunt preparate din ingrediente proaspete si, adesea, organice, cu un ochi la sezon si celalalt la sunetul nutritiei. Optiunile savuroase includ salate luminoase (quinoa si rodii; pui, caise si bulgur), sandwich-uri gustoase (focaccia crocanta cu legume; somon marinat si avocado), feluri principale echilibrate (secara alba cu ardei gras si rosii; chiftelutele din carne de miel cu mazare si fasole verde) si o multime de optiuni pentru vegetarieni.

Pentru desert, prajituri de casa (alune, vanilie, lamaie) si compoturi din fructe impart rafturile cu fierturi mai interesante, cum ar fi pannacotta de susan negru, tort de cartofi dulci sau rozmarin si mousse caramel. Livrarea locala este oferita pentru cei blocati la birou. (Ca un semn ca au grija si de mediu, livrarea se face cu bicicleta.) Primul magazin Cococook era pe rue Charlot in Haut-Marais, dar tocmai s-a deschis o noua locatie in Saint-Germain-des-Prés. Aceasta are locuri si la interior si afara, daca preferati sa mancati acolo. Dar daca vremea e cooperanta, faceti la fel ca parizienii: o plimbare de cateva strazi spre Sena si picnic pe Pont des Arts, sau in Square du Vert-Galant, parcul de sub Pont Neuf.

Cococook, 64 rue de Seine, 75006 Paris, +33 (0)1 56 81 00 70; 30 rue Charlot, 75003 Paris, +33 (0)1 42 74 80 00, www.cococook.com

Comentati?