Radiatiile celularelor vindeca Alzheimerul

Revista „New Scientist” scrie ca telefoanele celulare inteligente ar putea chiar sa furnizeze un mod inteligent de a combate cumplita boala Alzheimer. Iata un rezumat:

De ani de zile, oamenii s-au ingrijorat ca radiatia produsa de telefoanele mobile ar putea produce cancer. Insa Gary Arendash, un neurolog de la Universitatea South Florida are o abordare total opusa. El a fost curios daca radiatia telefoanelor mobile ar putea avea un efect pozitiv asupra persoanelor cu Alzheimer, astfel ca a testat fenomenul pe soareci.

In conditii ce imita utilizarea tipica a unui telefon mobil, el a expus soricei din trei categorii: ce prezentau toate caracteristicile ca vor face boala, cei deja afectati de boala si cel de-al treilea grup de soareci sanatosi. In timpul experimentului ce a durat noua luni, el le-a testat cu regularitate memoria punandu-i in celebrele labirinturi. Spre mirarea sa, memoria tuturor celor trei grupuri a fost mai buna la sfarsitul experimentului decat grupul de control al soriceilor ce n-au fost expusi radiatiilor!

Potrivit articolului, Arendash crede ca „radiatia ar putea creste activitatea electrica neuronala, care la randul sau, ar putea imbunatati capacitatea creierului de a forma amintiri”. Insa a constatat de asemenea ca radiatia a avut un efect unic pe soarecii cu Alzheimer. In mod specific, radiatiile au diminuat de pe creier semnele caracteristice bolii.

In timp ce teste suplimentare sunt cu siguranta necesare, oamenii de stiinta sunt incantati de posibilitatile aparute. Pentru informatii complete cuprinse in articolul din „New Scientist”, accesati http://www.newscientist.com/article/dn18351-cellphone-radiation-is-good-for-alzheimers-mice.html

Comentati?