Covoarele magice din Las Vegas

Numai in Vegas: Covoare magice desenate special pentru a ne tine treji si cu chef de joc

Las Vegas este bine cunoscut ca fiind orasul ce nu doarme niciodata, iar jucatorii sunt incurajati sa-si cheltuiasca banii cat eziulica de lunga. Un set de fotografii a dezvaluit faptul ca pana si covoarele ce acopera podelele hotelurilor si cazinourilor au un rol important in jocuri.

Modele ce-ti sar in ochi: Acesta este covorul de la Bellagio, Las Vegas, cazinou ce face zeci de milioane anual.

Chris Maluszynski, 35 de ani, a petrecut patru ani analizand desenele caleidoscopice dupa ce le-a observat cand a ajuns acolo intr-o calatorie de afaceri. Studiul lui include mostre de la cele mai faimoase cazinouri: MGM Grand, Bellagio, Luxor si Flamingo.

„Vegas este cel mai suprarealist loc de pe planeta. In mijlocul desertului ai aceasta metropola plina de neoane stralucitoare, ce este bizara prin ea insasi. Oriunde te uiti cand te afli in centrul orasului vezi doar lumini ce-ti iau ochii si te hipnotizeaza. M-am surprins incercand sa-mi odihnesc ochii privind podeaua, dar nici acolo nu am gasit mai mult „ragaz”. Am observat ca toate covoarele sunt la fel de „galagioase” ca si totul din jurul tau in Vegas si am fost cu totul ametit de detaliile si efortul muncii puse in aceste covoare”.

Sunt covoare pe care nu le gasesti nicaieri in alta parte. Doar in Vegas, dupa cum spune si o parte a unei „formule” celebre. Sunt atat de scandalos facute incat nu fac nimic sa distraga atentia jucatorilor din Vegas de la aparate ori mesele de joc. Ba din contra. Modelele florale ale acestor covoare sunt unele dintre nenumaratele modele ce au scopul de a-i tine treji pe clientii obisnuiti ai cazinourilor. Covoarele extreme dezlantuie un asalt asupra simturilor intr-o incercare deliberata de a-i tine pe clienti cu ochii larg deschisi. Acest lucru este agravat de faptul ca niciunul din cazinouri si extrem de putine camere ale hotelurilor de aici nu au ferestre, astfel incat clientii devin confuzi in legatura cu momentul din zi in care se afla.

Dr. David Schwartz de la Centrul de Cecetare a Jocurilor din Nevada spune: „Covoarele cazinourilor sunt cunoscute ca un exercitiu deliberat de prost gust care intr-un anume fel ii incurajeaza pe oameni sa joace. Multe dintre covoare folosesc drept modele roti – faimoase pentru romani ca simbol al dorintei nemasurate de avere. Poate fi o sugerare subtila a proprietarilor cazinourilor ca viata si norocul sunt trecatoare, si ca trebuie sa trebuie sa mananci, bei si sa fii fericit inainte ca ziua de maine sa aduca o schimbare a norocului?!

Covoarele din interiorul Hotelului Luxor si a casinoului in Las Vegas, ce este in forma anticelor piramide egiptene

Un covor de trafic intens, extrem de colorat (ce foloseste culorile semafoarelor rutiere) dintr-un cazino. Unii dintre clienti au speculat ca au fost folosite culori precum verde si rosu pentru a face cat mai greu de gasit jetoanele ce cad uneori pe jos. Deasemenea modelele sunt suspectate a fi fost folosite in acelasi scop.

„Pare ca fiecare centimetru patrat din ce se afla in Vegas a fost gandit sa-ti bombardeze creierul mentinandu-te treaz, concluzioneaza Chris Maluszynski. Este vorba doar de cum sa te tina pe tine client cat mai stimulat. Atat timp cat sunt treji clientii cheltuiesc bani.

Comentati?