Mobilul eco

Un designer chinez, Daizhi Zheng pe numele sau, a creat un telefon mobil ce foloseste bauturi dulci precum Coca Cola in loc de baterii litiu.

Zheng lucreaza la acest revolutionar dispozitiv pentru gigantul finlandez Nokia, si pretinde ca a ajuns la un rezultat final in inventia sa: folosirea bauturilor pe baza de zahar pentru genera energie telefoanelor mobile. Orice bautura dulce, chiar si apa indulcita, ar fi suficienta sa mentina in functiune un telefon mobil mai mult decat o fac actualele baterii cu litiu.

Bio-bateria inventata de Daishi Zheng genereaza electricitate din carbohidrati, folosind enzime speciale ca si catalizatori. In proces, dispozitivul genereaza oxigen si apa. Designerul pretinde ca bio-bateria sa pe baza de zahar tine pana la de patru ori mai mult decat o baterie litiu complet incarcata si este mult mai usor de reincarcat: doar mai torni un pic de carburant dulce.

Bateriile litiu sunt foarte scumpe si extrem de daunatoare mediului, asa ca daca telefonul cu Coca-Cola al lui Zheng se dovedeste a fi real, cu siguranta ca ar fi o realizare deosebita. Intre timp, aceasta inventie da o cu totul noua perceptie bateriilor si ceaiului de dupa-amiaza.(sursa Dezeen)

Comentati?