Un nou sport: parahawking

parahawkingjw6

Parahawking-ul inseamna parasutism alaturi de pasari de prada special antrenate ce zboara in jurul tau; sunt soimi, acvile si vulturi. Este practicabil in Nepal prin bunavointa unui grup de salvare a pasarilor numit Himalayan Raptor Rescue. Ipotetic, ar trebui sa conduca la o experienta superioara.

Pasarile de prada au un instinct natural sa-si conserve energia oriunde si oricand posibil. In timpul unui zbor, o pasare va consuma mai multa energie decat ar consuma stand intr-un copac, iar asta inseamna ca trebuie sa manance ca sa inlocuiasca energia consumata. Uneori pasarile parcurg distante lungi in cautarea hranei. Pentru a conserva energie in timpul zborului, pasarile de prada folosesc termalii.

parahawking

Acestia sunt curenti ascendenti de aer cald, proveniti din incalzirea solului de catre soare si angrenarea caldurii emanate de pamant impreuna cu rafale de vant. Pasarile pot castiga inaltime si parcurge distante lungi fara sa bata din aripi folosind astfel acesti curenti numiti si termali. Paragliderii folosesc deasemenea termalii cand zboara si adesea se orienteaza dupa pasari pentru a localiza termalii. Pasarile antrenate nu sunt deloc diferite, si ele cautand termalii pentru a sta in inalturi si a-si conserva energia in timp ce zboara.

Pasarile din acest film, special antrenate, trebuie recompensate pentru a ii ghida pe paraglideri spre termali. In timpul zborului paragliderul plaseaza farame de carne in mainele sale inmanusate, iar pasarile vor veni si vor ateriza usor pe mana pentru a lua mancarea, iar apoi cu gratie zboara mai departe pentru a gasi urmatorul termal. O perfecta relatie simbiotica.

Comentati?